avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contraventie ITM
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contraventie ITM

Buna ziua.
Am o preoblema as zice eu bizara. Am fost administratorul unei societati comerciale, care in prezent este in insolventa. In prezent am de plata, ca persoana fizica prin raspundere solidara, datoriile societatii. Cand am aflat despre cuantumul sumei de plata am avut surpriza sa aflu ca pe langa datoriile la buget se afla si suma de 9000 de lei, suma ce provine de la un p.v. de contraventie din anul 2009 emis de catre un angajat de acolo. Tin sa precizez ca nu am intrat in posesia acestui proces varbal. Am fost la ITM sa aflu ce este cu acel proces verbal de contraventie si am aflat ca am fost amendat pe motivul ca nu m-am prezentat la ei, la un control pe linie de ITM. I-am spus doamnei de acolo (nu-i mai retin numele, dar este angajatul care a intocmit procesul verbal) ca nu am luat la cunostinta de faptul ca trebuia sa ma prezint la control si nici de respectivul proces verbal. Cand mi-a aratat recipisele de la recomandate am avut surpriza ca la destinatar sa fie semnate, dar semnaturile nu erau ale mele si nici ale sotiei, iar acestea erau diferite (ma refer la cea de la instiintarea controlului si la cea de la contraventie).
Dupa parerea mea este o negliglijenta mare, ca sa nu pun un abuz, din partea factorului postal.
Mentionez faptul ca in perioada respectiva lucram la 80 km distanta de localitatea de domiciliu, facand naveta saptamanal, fapt ce pot dovedii cu acte, deci nu aveam cum sa semnez acele recipise.
Intrebarea este: mai pot face ceva in aceasta privinta?

Alte discuții în legătură

10.000 amenda! Herra_ Herra_ Am o societate cu 7 angajati. La un control ITM, doua dintre angajate au dat date eronate despre data angajarii lor. Una dintre ele a spus ca este angajata din ... (vezi toată discuția)
Am un srl cu o amenda de la itm pe care nu am platit-o. ce se va intimpla cu srl-ul daca nu voi plati amenda? ContSters26766 ContSters26766 Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda? (vezi toată discuția)
Contestatie amenda itm ,,munca la negru'' and_sim and_sim Buna ziua! In urma unui control de la ITM, am primit amenda pentru munca la negru, pentru trei contracte de munca (se aplicata vechiul Cod). In ... (vezi toată discuția)