avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare nume in contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare nume in contractul de munca

Daca o salariata se casatoreste si implicit isi schimba si cartea de identitate,ce documente se intocmesc la contractul de munca?Se transmite in Revisal?
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 14:41, 18 Septembrie 2013
Eu nu am intocmit niciun act aditional la contractul de munca al salariatei si nu stiu sa existe o astfel de obligativitate (corectati-ma daca gresesc).
Dar in Revisal exista prevazut si un termen de transmitere a modificarii numelui: 19 zile lucratoare de la data producerii modificarii (eu iau in calcul acest termen de la data eliberarii noului CI).
Modificarea in Revisal pe baza carui document o faceti?
Nu se intocmeste niciun document despre schimbarea numelui , chiar daca se vainvoca art.17 din Codul Muncii.

In practica, salariata aduce la cunostinta angajatorului ca si-a schimbat numele in urma casatoriei atasand la instiintare copie de pe certificatul de casatorie.
Pe baza acestei instiintari se face modificarea in REVISAL.

Deci 19 zile lucratoare le calculati de la data eliberarii certificatului de casatorie? Chiar daca salariata nu si-a modificat cartea de identitate?
Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) din HG nr.500/2011 se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Alte discuții în legătură

Intocmirea unui act aditional in cazul schimbarii numelui? eleodor-popescu eleodor-popescu Intrebare: Este necesar intocmirea unui act aditional in cazul schimbarii numelui unei angajate in urma casatoriei / divortului? Trebuie operata ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim VKaty VKaty Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: urmare a casatoriei, angajata isi schimba numele si va trebui sa-si schimbe si CI. Cand imi va aduce ... (vezi toată discuția)
Modificari cim pt salariat cu numele schimbat ca urmare a casatoriei annabela annabela Buna ziua. Inteleg ca ulterior casatoriei nu se incheie act aditional la CIM pt schimbarea numelui intrucat modificarea acestui element din CIM a intervenit in ... (vezi toată discuția)