avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CONTRACT INCHIRIERE , locator-persoana juridica, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CONTRACT INCHIRIERE , locator-persoana juridica, locatar-persoana fizica

O persoana juridica poate inchiria un imobil unei persoane fizice?
Daca da, ce fel de contract este valabil si unde trebuie inregistrat?

cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: andtur , utilizator 23:01, 14 Iulie 2009
Bineinteles. Se incheie un contract de inchiriere si se inregistreaza in contabilitatea firmei si la finante.
DOAR LA ADMINISTRATIA FINANCIARA SAU ESTE NEVOIE SA FIE LEGALIZAT LA NOTAR?
Nu se legalizeaza la notar , contractul poate fi facut sub semnatura privata .In cazul in care nu percepeti chirie in realitate , puteti incheia un contract de comodat de folosinta gratuita si se face tot sub semnatura privata .
pai ... percep chirie si vreau ca totul sa fie cat mai legal si corect de ambele parti, vreau ca si chiriasul sa aiba o garantie ca nu-i maresc chiria sau ca nu-l dau afara peste 3 luni
daca se incheie un contract sub semnatura privata ce se poate intampla daca una dintre parti nu mai recunoaste contractul, cum se poate proba adevarul???

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere deldel deldel va rog sa ma lamuriti cu un contract de inchiriere intre persoana juridica care inchiriaza un apartament propietate si care nu e sediu sau punct de lucru catre ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil proprietar persoana juridica GeorgeG GeorgeG Buna ziua! O societate comerciala poate inchiria unei persoane fizice imobilul in care are stabilit sediul social? Contractul de inchiriere se ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu intre doua societati gabitza1980 gabitza1980 acest contract de inchiriere spatiu intre doua societati se face la un notar sau pur si simplu administratorul sau oricine altcineva din firma il poate intocmi? (vezi toată discuția)