Buna ziua, cunosc o doamna in virsta careia ia murit matusa acum 2 ani.Ea a aflat de 3 luni de moartea matusii si a dat o declaratie la notar de acceptare a succesiunii la fel si persoana care ia spus doamnei de moartea matusii a dat o declaratie la notar.Ceilalti mostenitori nu au dezbatut succesiunea.Doamna are o pensie minima si nu are bani pentru dezbaterea succesiunii.Eu am interes sa cumpar aceasta mostenire imobilele fiind in apropiere.Doamna mi-a promis ca o sa-mi vinda mostenirea daca eu suport toate cheltuielibe pina isi obtine mostenirea.
In moment nu este ce cumpara nu se stie cit i se cuvine doamnei.M-ar interesa sa stiu cum ar trebui sa ma asigur ca i-mi va vinde mostenirea ei.Nu prea am incredere doar in promisiuni verbale.Daca incep aceste demersuri s-ar putea sa intervina ceilalti mostenitori sa o lamureasca sa le vinda lor daca afla ca ea va dori sa dezbata succesiunea ei nu au anuntat-o cind ia murit matusa.Ar fi valabila o promisiune de vinzare sub semnatura privata?Sa inchei un contract de vinzare cumparare a dreptului ei succesoral insa nu stiu ce valoare are aceasta mostenire si cit i s-ar cuveni.M-as bucura daca mi-ar da cineva un sfat cum ar trebui sa procedez in acest caz.Va multunesc
Sunteti sigura ca d.na este singura mostenitoare? Nu va indic sa-i dati banii, intrucat aceasta poate chiar si deceda inainte de a va face dvs. actele si atunci intervin alti mostenitori. Ii dati banii doar daca sunteti sigura ca este unicul mostenitor. La notar daca ceilalti mostenitori nu doresc sa va vanda dvs. d.na nu va poate face acte iar dvs, ramaneti in paguba.
Greu de crezut ca nu mai exista mostenitori avand in vedere ca persoana care doreste sa vanda nu a stiut 2 ani de decesul matusii. O solutie ar fi sa contactati si ceilalti mostenitori.
Va multumesc mult pentru raspuns. Ceilalti mostenitori nu au dezbatut succesiunea si nici nu au anuntat pe aceasta doamna cind a murit matusa ei, ea locuieste in alta localitatae. Ma intereseaza aceasta mostenire deoarece totul a apartinut unchiului meu (fara copii eu fiind singura lui mostenitoare in viata in concurs cu sotia lui care este matusa doamnei. Eu am lasat pe aceasta matusa (sotia unchiului) sa foloseasca toate bunurile si nici eu si nici ea nu am dezbatut succesiunea insa am folosit bunurile impreuna (bunurile nefiind intabulate dar fiind bunuri proprii ale unchiului meu dinaintea casatoriei). In timp ce eu ma aflam in strainatate o alta nepoata a sotiei unchiului care avea o lipsa in gestiune a lamurit-o sa se mute la ea vinzind toate imobilele fara stirea mea si a ei printr-un act sub semnatura privata cu plata in rate. La scurt timp aceasta nepoata a decedat iar cumparatorii nu au mai platit imobilele insa au reusit sa obtina o hotarire care sa tina loc de cat autentic (procesul s-a tinut fara stirea noastra). De 2 ani umblu in judecati insa nu am clitate procesuala (motiv: nu am dezbatut succesiunea la timp dupa unchiul meu cu toate ca am folosit bunurile impreuna) si am pierdut procesele. Dupa moartea unchiului a mai ramas mama (sora lui care a murit la 3 luni dupa el). In sfirsit am aflat de aceasta doamna care este o nepoata a sotiei unchiului si am sperat ca prin ea o sa rezov ceva deoarece ceilalti mostenitori nu au dezbatut succesiunea dupa matusa lor. Nu stiu daca mai ar fi o sansa....
Va multumesc mult pentru raspuns dar cum sa fac acest antecontract la un notar sau sa o pun chiar pe aceasta doamna sa scrie chiar cu mina ei acest antecontract sa-l semneze si sa mai iau si doi martori ar fi asa valabil? As avea asa o siguranta ca doamna nu se va razgindi mai tirziu? Oricum ii dau bani asa cind o vad, mie mila de ea ca are o pensie doar de 300 lei insa incredere nu prea am.....