avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunþarea calomnioasã
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunþarea calomnioasã

Buna ziua!
Am avut o altercatie cu politistul de la mine din comuna(sef de post), m-a injurat m-a amnintat cand ma prinde ma amendeaza etc., am facut plangere la parchet dat degeaba au luat in considerare doar vorbele politistului nu m-au lasat sa dovedesc cu martori.
Dupa 2 sapt a pus pe ajutorii sai de politie sa ma opresca si sa ma amendeze (pt ca nu aveam actele la mine) au vorbit cu seful lor o ora pana sa ma amendeze.Am facut plangere la parchet: ca seful de post a dat dispozitie telefonice subalternilor sai sa ma amendeze dar degeaba au zis ca discutiile telefonice s-au limitat doar la probleme de serviciu.
Acum seful de post a facut plangere pt denunt calomios art.259Cp. ca nu a dat el dispozitii.
Ce sanse am eu sa cer in instanta convorbirile telefonice?
Eu am martori care au auzit cand zicea subalternul sau ``pt ce motiv sa-l amendez``?
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: trandafir82 , utilizator 22:09, 27 Septembrie 2013
Este prea complicat sa va descurcati singur cu sfaturi primite de pe forum, va trebuie suportul unei persoane de specialitate (avocat).
Poate ca va descurcati si fara avocat..
Eu cred ca aveti un mare avantaj faptul ca puteti dovedi relatia conflictuala dintre dvs si acel sef de post prin plangerea facuta in urma cu 2 sapt.
Faceti plangere si cei ce cerceteaza cazul, in speta procurorul-ei controleaza politia poate dispune ascultarea mertorilor/telefoanelor...dar eu cred ca nu va puteti baza pe martori-credeti ca cei din politie, colegii lui vor merge impotriva politistului? sau credeti ca aveti asa de loiali si multi martori incat sa schimbati situatia...- nu uitati ca politistii la fiecare infractiune trecuta cu vederea au un nou prieten...
Trebuie sa cautati dovezi mai solide...-de pilda inregistrari audio-video-ceea ce e greu.
Dat fiind miza scandalului-ce castigati sau pierdeti, si bataia de cap -recomand la putina conciliere.
oricum-
succes
Buna ziua,

Referitor la denutarea calomnioasa, am fost chemat astazi la politie pt declatatii.Le-am zis sa-mi arate rechizitorul, ei zicandu-mi ca pt asta sunt chemat si ca anchetatorul care trebuia sa vina este plecat la Bucuresti si ca nu a venit de la parchet hartia.M-au pus sa dau o declaratie precum la o saptamana ma prezit sa dau declaratie dupa ce i-au la cunostinta depre cererea de denunt calomnios.Am facut gresala ca am dat aceasta declaratie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie? marcus68 marcus68 Sunt chemat la postul de politie printr-o reclamatie facuta de o vecina senila, precum ca i-am furat ceva din gradina...Locuiesc in oras si acolo am o ... (vezi toată discuția)
Cum pot da pe cineva in judecat pt calomie? claudia_c_c claudia_c_c Buna ziua! As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie? Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma ... (vezi toată discuția)
Presedinte citat la politie ricadinas ricadinas Buna ziua Am primit un apel de la politia de care apartin (aveam nr sectiei in memoria telefonului) si mi s-a spus ca sunt citat si trebuie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)