avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum pot da pe cineva in judecat pt calomie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum pot da pe cineva in judecat pt calomie?

Buna ziua!
As dori sa stiu daca pot da pe cineva in judecat pt calomie?
Mi-a facut plangere penala fara nici o dovada , fara martori, banuiesc ca doar sa ma sperie si acum as vrea sa il dau in judecat pt calomie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:54, 11 Iulie 2012
Cu hoararea definitiva n care s-a constatat ca nu erau temeinice afirmatiile respectivei persoane, faceti o plangere penala la politie sau parchet
Cred că doriţi să spuneţi denunţare calomnioasă .
Această faptă constituie infracţiune , iar împotiva celui care a făcut plângere cu rea credinţă, se poate depune plângere penală.
Art. 259.cod penal - Denuntarea calomnioasa:
Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.


In temeiul deciziei RIL promovat de procurorul general al parchetului ICCJ insulta si calomnia nu mai sunt sub incidenta legii penale
Daca detineti probe temeinice care sa dovedeasca ca afirmatiile la adresa dvs au cauzat prejudicii de imagine,ale reputatiei si onoarei dvs ,aveti dreptul sa formulati actiune civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa elena1elena elena1elena ce masuri se puate lua impotriva unei persoane ca mia facut o denuntie la politie sa investigat a ajuns la procuratura si sa dat NUP.eu la randulñ meu ... (vezi toată discuția)
Hartuire ContSters140221 ContSters140221 De aproape 6 luni ploua cu plangeri penale la adresa mea ,a sotiei si a socrilor mei ,plangeri nefondate,jignitoare si cu caracter de denigrare atat in ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios marcica marcica Fiind acuzat de ultraj, prin ordonanta procororului se dispune N.U.P. intrucat fapta nu exista.Termenul de contestatie a reclamantului fiind expirat .Poate fi ... (vezi toată discuția)