avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi copii ramasi in grija bunicii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi copii ramasi in grija bunicii

Buna ziua. Sora mea are 2 copii,a plecat la munca in strainatate , copii au ramas in grija bunicii, merg la scoala din satul in care locuieste bunica, nu are insa nimic legal facut,adica vre0 procura facuta prin notariat, la servici la bunica au venit niste declaratii de complecat pentru contribuabilii care au persoane in ingrijire....
ea daca nu are nici o procura facuta , banuiesc ca nu poate face nimic, am inteles ca mai primea si ceva de la servici pentru ei.....ce este de facut, daca se mai poate face ceva.V a multumesc.
poate sa faca o procura din spania , sa o imputerniceasca pe bunica din spania, si apoi aici sa o traduca? ce solutii ar fi? astept raspuns
Bunica nu ii are in intretinere , ci doar in grija. In intretinere ii au parintii lor.
Mamma poate lua alocatie acolo unde e pt copii.
dar avand in vedere ca parintii sunt plecati, am inteles ca trebuia sa-i faca o procura si bunica sa fie in calitate de tutore, asa am inteles de la primarie, o chestie facuta prin notariat.....este posibil asa ceva?parintii cum sa primeasca alocatie acolo unde sunt daca nu au contracte de munca , lucreaza zilieri,si nu au copii cu ei?
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
ContSters294253, utilizator
Pt ce aveti nevoie mai exact ? Ce va da primaria ?
Parintii ar fi trebuit sa declare ca sunt plecati si ca in lipsa lor bunica are grija de copii, dar de la declaratie la faptul ca bunica le devine tutore prin vointa si declaratia parintilor, e exclus.
primaria putea sa dea o adeverinta din care sa rezulte ca copii sunt in grija bunicii daca parintii lasau o procura prin notariat....asa au zis cei de la primarie
bunica a vorbit cu cei la sa servici si daca avea bunica aceasta hartie de la primarie beneficia de deducerea personala suplimentara
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Ajutor social balasu balasu Buna ziua. Am scris acum ceva timp despre un caz de violenta in familie. Acesta a ramas nesolutionat. Insa situatia se inrautateste de la luna la luna. Este ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ruxandra-maria ruxandra-maria Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu ... (vezi toată discuția)
Parinte care si-a abandonat copiii balasu balasu Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa ... (vezi toată discuția)