avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare firma cu 2 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare firma cu 2 asociati

Buna ziua,

Am si eu cateva intrebari, sper sa ma ajutati. Doresc sa infiintez o firma noua, cu 2 asociati, cu drepturi egale. Nelamuririle mele sunt:
1: Sediul social am sa il fac la cineva acasa, cu contract de comodat. Am nevoie neaparat si de copie CF sau este suficienta o copie dupa contractul de vanzare-cumparare?
2: Vreau sa imi redactez singura actul constitutiv, sa mai reduc din costuri. Unde gasesc un model OK? Am inteles ca pot sa pun cate coduri caen doresc, nu se percep taxe separate pe fiecare. Asta inseamna ca cel mai bine ar fi sa le trec de pe acum pe ... sau aproape pe... toate? Dupa ce termin de redactat trebuie sa merg la notar?
3: Intrebare stupuda, dar: asociatul este din alt oras, iar proprietarul apartamentului la fel. Cate acte trebuie semnate de ambii asociati si ce acte mai trebuie semnate, pe langa contractul de comodat, de proprietarul apartamentului in care imi voi face sediul social?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:51, 24 Martie 2009
1 Este suficient sa depuneti o copie a contractului de vanzare-cumparare, daca sediul va fi intr-o cladire cu mai multe imobile este nevoie de acordul vecinilor(sus-jos, stanga-dreapta), precum si avizul asociatiei de proprietari.
2. Actul constitutiv este valabil ca act sub semnatura privata, deci nu este nevoie sa mergi la notar. Referitor la codurile CAEN, intradevar poti sa pui cat mai multe, insa ai grija ca pentru unele ai nevoie de aviz sau nu pot fi desfaurate decat de S.A. (de exemplu la activitatile de inchiriere si leasing trebuie specificat in paranteze "fara lesing" intrucat numai un S.A. poate desfasura activitati de lesing).
3. Actul constitutiv se semneaza de ambii asociati pe fiecare pagina in parte, contractul de comodat se semneaza de administratorul societatii in curs de constituire, pe de o parte, si proprietarul imobilului,pe de alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl-d ax3l4axel ax3l4axel Vrem sa infiintam un SRL-D cu doi asociati si avem cateva intrebari. Mentionez si ca sediul social va fi intr-un apartament pentru care se va face un contract ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu asociati straini madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, As vrea sa stiu daca in cazul infiintarii unui srl cu asociati straini, contractul de comodat trebuie sa fie semnat de catre toti asociatii sau ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl asociat unic = administrator in februarie 2014 - ghid practic adinutza2602 adinutza2602 Voi incerca sa prezint pasii pe care i-am urmat pentru a inmatricula SRL-ul cu asociat unic, care este si administrator. Actele le-am depus si obtinut in luna ... (vezi toată discuția)