avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce documente se solicita la restaurant dupa ce comanzi
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce documente se solicita la restaurant dupa ce comanzi

Intrebarea mea este urmatoarea:
Legal la restaurant dupa ce comanda si dupa ce consum ce trebuie sa fac eu pentru a achita?
Dar ce trebuie sa faca angajatul din restaurant?
Eu stiu ca dupa ce fac comanda la ospatar imi este adusa, dupa aceea cand vreau sa plec solicit ospatarului nota de plata. Dupa ce imi este adusa o verific si daca este ok platesc si solicit si factura pe numele meu alaturi de bonul fiscal. Este corect?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:38, 28 Septembrie 2013
In principiu este corect, dar ... factura pe persoana fizica sau juridica?
La mine nedumerirea este daca aentul economic este obligat sa imi dea inainte bonul pentru a vedea ce trebuie sa platesc si apoi sa imi dea la cerere si factura fiscal pe persoana fizica in acest caz.
Pfa?Daca sunteti pfa puteti cere factura dar ce mancati la restaurant nu se deconteaza de obicei in contabilitate doar daca vreti ca seful sa va plateasca ce ati consumat pentru ca a fost o cina de afaceri sau nu v-a dat diurna pt ziua respectiva.
Totusi dupa ce consum eu legal cer nota de plata ca persoana fizica. Ce sunt ei obligati sa imi dea?
Bonul fiscal

Alte discuții în legătură

Dovada achitare avans cina revelion andra81 andra81 Lucrez la un restaurant pt. care trebuie sa incasez avans cina revelion inca din luna septembrie, casa nu permite marcaj negativ(stornare avans), nu pot marca ... (vezi toată discuția)
Incasare cash chitanta?! geoang geoang Buna seara! Sunt PFA, neplatitor de TVA, impozitata la norma de venit. Am intrebari la emiterea Facturii/ Chitantei. Catre persoane fizice care platesc ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila la restaurant 2740826332154 2740826332154 cum se tine evidenta contabila la un restaurant-jurnalele si registrele care trebuie intocmite.restaurantul este SRL. (vezi toată discuția)