avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie datata in zi nelucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie datata in zi nelucratoare

Pot inchide un CIM pe baza unei demisii pe care angajatul a datat-o cu data unei zile nelucratoare? Cand o pot inregistra eu in registratura? Multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:05, 25 Mai 2009
Incetarea unui CIM se poate face si intr-o zi nelucratoare, nu exista interdictie pentru aceasta.Daca preavizul inceteaza vinerea , CIM inceteaza sambata.
Inregistrarea cererii se face la data cand a fost depusa. A fost depusa intr-o zi nelucratoare?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
adelaida_07, utilizator
Stiu ca un CIM se poate incheia cu o data in care nu se lucreaza.
Demisia a fost datata de catre angajat cu o data a unei zile nelucratoare. Intrebarea mea este: cu ce data inregistrez in registratura proprie demisia, ea fiind datata intr-o sambata? CIM il inchid cu zi lucratoare dar ma incomodeaza acea demisie datata intr-o sambata?
Asa cum am specificat deja demisia se inregistreaza cu data depunerii.
In mod normal sambata nu se lucreaza sau trebuie sa existe ore suplimentare. Pentru ca imi imaginez ca nu apare niciunde ca lucrati sambata faceti inregistrarea in prima zi lucratoare. In viitor fiti atenti cu ce acte primiti in zile nelucratoare daca nu vreti sa stie nimeni ca lucrati. In cazul in care aveti program si sambata puteti inregistra fara problema cererea cu data depunerii.
Multumesc frumos. Nu lucram sambata doar ca angajatul a scris gresit iar noi nu am observat la timp. Deci o pot inregistra in zi lucratoare presupunand ca el si-a facut-o acasa si apoi a adus-o
Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice nu vad cum persoana de RU nu a observat ca angajatul a depus o demisie cu o data anterioara depunerii in momentul in care a facut calculul preavizilui. ..................... nu mai conteaza acum.
Nu este nici o problema ca este inregistrata cu 3 zile mai tarziu cat timp calculul preavizului se face conform datei inscrise in demisie.

Alte discuții în legătură

De cand calculam numarul de zile? v_florina v_florina Buna ziua, Am doua intrebari, poate stupide, insa asa ma leg mereu de amanunte: 1. Angajatul isi da demisia specificand \'incepand cu data de 21 ... (vezi toată discuția)
Implinire preaviz zi nelucratoare elena 1234 elena 1234 Daca termenul de preaviz, calculat pe zile calendaristice, se implineste intr-o zi nelucratoare ( sambata), cim inceteaza la acea data sau in prima zi ... (vezi toată discuția)
Preaviz de plecare BogdanMehes BogdanMehes In noul cod al muncii , preavizul de plecare cand iti dai demisia este 15 zile lucratoare , sau calendaristice? Si daca angajatorul nu vrea sa ma lasa sa plec ... (vezi toată discuția)