avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. ASi dori sa intreb cine are obligatia sa inscie in CArtea Funciara , un certificat de mosatenitor, Mostenitorul sau notarul. Daca s-a dezbatut succesiunea la notar de 7 ani si asupra unei jumatati de imobil si inca nu s-a inscris in cf , pierde vreuna dintre succesori dreptul de proprietate sau nu?
Unul dintre mostenitorii este deja in varsat si daca decedeaza ramame fara drept
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:45, 4 Octombrie 2013
Daca imobilul cuprins in masa succesoarala la data eliberarii certificatului de mostenitor era intabulat , notarul are obligatia de a intabula, daca imobilul nu avea cadastru si intabulare , mostenitorii au obligatia de a intabula.
Dreptul de proprietate ce decurge din certificatul de mostenitor nu se pierde daca imobilul nu este intabulat, el nu este opozabil tertilor.
Imobilul are cf deci este intabulat, dar notarul nu a inregistrat modificariile survenite in urma succesiuni, in cf ramane neschimbat sot si sotie. DAr dupa sotul decedat s-a dezbatut succesiunea intre rudele decedatului 50 % si50 % sotiei supravietuitoare, DAR NU ESTE MINSCRIS IN CF.
Obligatia lui era sa incaseze taxa ANCPI si sa transmita certificatul de mostenitor la CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare mathzol mathzol Buna seara ! Se poate dispune la o dezbatere succesoarala intabularea unui imobil sau parcela de ex. de la strabunic lpe ... (vezi toată discuția)
Decizie in baza legii nr10/2001 mihai09 mihai09 buna ziua, parintilor mei li s-a restituit in natura in baza legii nr10/2001 un imobil neintabulat in cf. prins sentinta si decizie defintiva si ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)