avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decizie in baza Legii nr10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decizie in baza Legii nr10/2001

buna ziua,
parintilor mei li s-a restituit in natura in baza legii nr10/2001 un imobil neintabulat in cf. prins sentinta si decizie defintiva si irevocabila.trebuie sa fac mostenirea pentru a -l intabula? se poate face mostenirea asa cu imobilul neintabulat? notarul imi cere certificat fiscal insa cei de la primarie spun ca nu pot sa inscrie pe rol fiscal un decedat decat pe mine dupa ce fac mostenirea?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Popescu , Avocat 16:35, 23 August 2012
nu puteti sa va intabulati dreptul de proprietate in conditiile in care nu ati dezbatut succesiunea si nu aveti un titlu de proprietate asupr aimobilului respectiv.
nu conteaza calitatea de succesor, ci calitatea de titular a dreptului de proprietate in vederea intabularii acestuia.
In consecinta dezbateti succesiunea, obtineti titlul de proprietate, dupa care va puteti intabula dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Intrebare carmen beladona carmen beladona bunicul meu care a decedat avea un pamant. Am facut un extras de cf si este intabulat bunicul meu si acum la oras la cadastru. M-am dus la primaria satului ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)