avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare custodie copil

buna seara, ma numesc Loredana si am urmatoarea problema: am divortat in anul 2007, am renuntat la custodia fiului meu in favoarea tatalui pt a evita circul aferent din jurul copilului; din aprilie 2008 locuieste insa cu mine (in Oradea) tot dupa o intelegere cu fostul sot si evident nu am mai platit nici pensia alimentara stabilita initial; tatal imi trimite lunar 500 ron; baiatul este acum in clasa a 3-a si locuieste cu mine din anul 2008;tatal il viziteaza cat de des este posibil, il ia la el in vacante (locuieste in Timisoara); impreuna cu actualul sot sunt din 2007 , dar nu ne-am legalizat casatoria; mai am o fetita de 2 ani si jumatate cu actualul sot( in termeni legali cred ca e mai corect concubin...desi suna tare aiurea); iddea pe care a lansat-o fostul meu sot este de a-l lua pe baiat la el,incepand cu clasa a 5-a.evident ca eu si actuala mea familie nu suntem de acord cu acest lucru, dar dpdv legal poate sa-si exercite acest drept.fostul sot este si el recasatorit(legal) si are o fetita de 1 an si jumatate si sotia insarcinata.
Va rog sfatuiti-ma ce as putea sa fac dpdv legal pentru a-mi pastra fiul la Oradea.
si eu si tatal fetitei mele ne dorim acest lucru
Va multumesc foarte mult

PS Fiului meu nu i-am prezentat inca problema deoarece o consider destul de delicata

Loredana M., Oradea
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
notme, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:05, 10 Octombrie 2013
Puteti introduce actiune la instanta pentru a solicita autoritate tutelara comuna si stabilirea domiciiului minorului la Dvs. motivand situatia expusa. Astfel minorul va continua sa locuiasca legal la domiciliul Dvs.
Nu stiu daca instanta v-ar incuviinta o cerere de stabilire custodie exclusiva in favoarea Dvs., tot motivat de situatia in care va aflati.

Anterior demersurilor in fata instantei, trebuie sa parcurgeti procedura prealabila privind informarea asupra avantajelor medierii.
Fara aceasta, actiunea va fi respinsa de instanta ca inadmisibila.
va multumesc frumos pentru raspuns
ar mai fi o intrebare...credeti ca in situatia data ar putea fi interogat si minorul , in cazul in care as solicita restabilirea custodiei? nu ma intereseaza custodia exclusiva, mai mult domiciliul
Audierea minorului este obligatorie daca a implinit 10 ani.
Acesta ii poate spune judecatorului ca isi doreste sa locuiasca cu mama, ca acest lucru se intampla inca din anul 2008 si nu doreste sa i se modifice acest program.
Care sunt motivele pentru care tatal doreste sa mute copilul la Timisoara?
Care sunt motivele pentru care dvs doriti sa ramana copilul la Oradea?
Cred ca in functie de raspunsurile la aceste intrebari puteti evita o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie livium livium Buna ziua, Apelez la consilierea Dvs. si totodata va multumesc anticipat, pentru rezolvarea urmatoarei probleme! Care sunt pasii si ce trebuie facut, in ... (vezi toată discuția)
Cetatenie americanã Kiada18 Kiada18 Buna ziua, Tatal copilului meu, cetățean american dorește ca fiul nostru sa aiba si cetatenie americană. In condițiile in care noi suntem ... (vezi toată discuția)
Minorul poate decide? gabrielasoniac gabrielasoniac In anul 2014 am divorțat de primul soț. In urma căsătoriei avem un băiat iar noi, părinții avem custodie comună. Eu m-am recăsătorit iar actualul ... (vezi toată discuția)