avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune problema si certificat de mostenitor anulat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune problema si certificat de mostenitor anulat partial

Buna ziua! In speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns, va detaliez urmatoarea problema:
Bunicii sotului meu pe linie paterna au patru copii. Bunicul, bunica si tatal sotului meu sunt decedati. Tatal sotului meu a decedat inainte de parintii sai, sotul meu devenind mostenitor legal al tatalui sau, in calitate de fiu. Cand a murit bunicul, bunica imprena cu cei trei copii ramasi in viata au dezbatut succesiunea dupa bunic, nechemandu-l si pe sotul meu care era in drept sa vina la succesiune. Mostenitori in urma succesiunii de pe urma bunicului au ramas bunica si unul dintre copii, ceilalti doi copii dand declaratie ca sunt straini de succesiune prin neacceptare, conform art.700 cod civil. Am intentat proces in instanta si am primit sentinta definitiva si irevocabila de anulare partiala a certificatului de mostenitor existent, in sensul ca la capitolul mostenitori legali alaturi de bunica si fiul sau sa fie trecut si sotul meu in calitate de nepot. Masa succesorala a fost reprezentata de cateva terenuri specificate in certificatul de mostenitor emis ulterior. Acum, a mai aparut un teren care era al bunicului si fratelui acestuia, care nu a fost dezbatut la succesiune. Fratele bunicului, impreuna cu mostenitorii bunicului respectiv sotul meu si fratele tatalui sau care a acceptat mostenirea vor sa il vanda. Intrebarea este urmatoarea: de pe urma bunicului sotului meu, cine are dreptul la suma castigata in urma vanzarii acestui teren? doar sotul meu cu fratele tatalui sau, sau si ceilalti doi frati ai tatalui care au semnat ca sunt straini de succesiunea dupa bunic prin neacceptare? si daca peste 10 ani mai apare vreun teren de pe urma bunicului cine are dreptul, sotul meu cu unchiul sau, sau si ceilalti doi unchi?
Va rog sa ma ghidati la articolul de lege care face referire la aceasta problema, a unchilor care din punctul meu de vedere nu au dreptul la nici un alt bun de pe urma bunicului atat timp cat sunt straini de succesiune prin neacceptare. Ma gandesc ca acea declaratie presupune o renuntare totala la orice bun survenit de pe urma bunicului.
In speranta ca am fost explicita, va multumesc, si astept raspuns urgent!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
anca_g, utilizator

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, ramanand ca mostenitori ai sai bunica mea, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui. La dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil NamisiRoxana NamisiRoxana Buna ! Vreau sa intreb daca un imobil (casă) poate fi vandut fără mine . Imbilul a apartinut bunicilor , ei sunt decedați , casa a rămas moștenire celor ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ADELA.B ADELA.B Buna seara , Vreau sa va intreb daca nu am actele propietatii pe care vreau sa o dezbat pot face acest lucru si in ce context . Sa va explic mai detaliat ... (vezi toată discuția)