avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de fidejusiune
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de fidejusiune

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Am divortat si impreuna cu fostul sot ,detin un apartament. Fostul sot, a contractat in numele unei firme a carei administrator era, un credit pe care nu l-a mai rambursat si s-a trecut la executarea silita a administratorului. Administratorul firmei,detine si alte bunuri(masina, de ex) care poate fi executata. Mentionez faptul ca acel credit nu a presupus garantie imobiliara sau giranti. Facem partajul, iar banca, a emis o somatie de plata pe apartament si refuza sa-mi dea acordul pentru partajarea imobilului fara ca eu sa semnez cu ei un contract de fidejusiune. Motiveaza ca doar asa pot recupera creditul, care repet, nu a fost un credit cu garantie imobiliara sau giranti, ci un credit in baza unui cec emis de societatea in cauza drept garantie. Este motivata si legala pretentia lor? Trebuie neaparat sa semnez contractul de fidejusiune pentru ca banca sa-si dea acordul de partaj pentru imobilul pentru care a emis somatie de plata? Mi se pare ca e o nedreptate, o mojicie a bancii care ingradeste dreptul de proprietate. In urma partajului, fostul sot va primi sulta. De ce trebuie sa ma oblige sa inchei acel contract de fidejusiune? Nu inteleg, va rog sa ma ajutati! Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Infractiune? andronescucel andronescucel tatal si fiul,au scos un credit de la cec,cu o copie de pe contractul apartament. credit de nevoi personale. parintii divortati,mama nu avea cunostiinta de ... (vezi toată discuția)
Credit cu garantie imobiliara societate comerciala Bibix Bibix Buna ziua, Am avut un credit la banca cu garantie imobiliara(proprietate persoane fizice). Intre timp societatea a intrat in faliment iar banca a si executat ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliar - executare apartament administrator firma in insolventa iustinp iustinp Buna ziua, vin cu rugamintea sa ma ajutati cu cateva sfaturi privind o situatie aparuta la mine si anume: am fost impreuna cu sotia mea administratori pe o ... (vezi toată discuția)