avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie imobiliar - executare apartament administrator ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie imobiliar - executare apartament administrator firma in insolventa

Buna ziua, vin cu rugamintea sa ma ajutati cu cateva sfaturi privind o situatie aparuta la mine si anume: am fost impreuna cu sotia mea administratori pe o firma care a intrat in procedura de insolventa datorita unor tepe primite. Pe aceasta firma am avut contractat un credit in CHF la Banca1 garantat cu un teren proprietate personala, iar noi ca si administratori am fost trecuti in contractul de creditare ca si garanti imobiliari. Dupa inceperea procedurii de insolventa, care a fost ceruta de Banca1 si corelat dosarul cu cererea facuta de noi de intrare in insolventa, Banca 1a trecut prin executor la executarea silita a acelui teren pus garantie, dupa care in acest moment, dupa mai multe sedinte de licitatie, in care nu s-a prezentat nimeni, acelasi executor a trecut la procedura de executare a aparartamentului detinut de noi. Pe acest apartament este ipoteca de rang 1 in favoarea banca2 si de rang 2 in favoarea aceleasi banci, la restructurarea creditului facut la aceasta banca, la care garantie a fost pus apartamentul. executorul in cauza a trecut pe la apartamentul nostru si deoarece nu eram acasa a lasat o somatie imobiliara catre noi, cu termen de 15 zile rpin care ne someaza sa achitam soldul de 100000 euro reprezentand creditul facut de firma noastra la Banca1 ( creditul initial a fost facut pe 83000 CHF) precum si onorariul lui, in caz contrar recurgandu-se la evaluarea imobilului si la vanzarea prin licitatie de catre executor. Intrebarea mea este ce pasi pot face in acest moment? In momentul somatiei se inscrie imobilul in cartea funciara? Pot face cerere de suspendare a executarii? Dati-mi ceva solutii si sfaturi, va rog mult!
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 13:23, 16 Iulie 2013
Va rog sa nu ezitati sa cititi regulamentul de postare, inainte de a posta ceva, multumesc!

Daca nu ati semnat fidejusiune, sau nu ati avalizat un bilet la ordin, pentru creditul luat pe societate, nu au cum sa va execute silit acel apartament.
Daca ati semnat o astfel de garantie personala, il pot executa.
Puteti solicita suspendarea provizorie, dar daca nu platiti creanta nu veti face decat sa prelungiti agonia.
Din vanzarea apartamentului se va plati mai intai onorariul executorului si apoi creditele garantate cu ipoteca. practic, banca 2 nu va lua decat eventuala diferenta ramasa.
sfatul meu este sa luati toate actele si sa mergeti la un avocat. totusi, vorbim de executari de sute de mii de euro si pt asa ceva se verifica fiecare virgulita.

in principiu, din ce am inteles eu, puteti face contestatie la executare dar v-am spus, trebuie actele pe masa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita gta2008 gta2008 la banca avem 2 credite - unuk ipotecar (ipoteca de gradul 1) si altul de nevoi personale cu ipoteca(ipoteca de rang II) pe acelasi apartament, daca banca ... (vezi toată discuția)
Lamurire in privinta unei executari rads rads Buna Ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in privinta unei spete de executare ce va urma sa fie pusa in aplicare. Speta ar fi urmatoarea: in urma unei hotarari ... (vezi toată discuția)
Faliment in caz de ipoteca rang ii luminigeorgia luminigeorgia buna ziua. va descriu o problema mai delicata in speranta ca voi afla niste informatii utile. in 2008 am luat un apartament cu credit ipotecar (banca1). in ... (vezi toată discuția)