avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiune?

tatal si fiul,au scos un credit de la cec,cu o copie de pe contractul apartament.
credit de nevoi personale.

parintii divortati,mama nu avea cunostiinta de acest fapt.
cei doi au reusit sa scoata credit,pentru ca o cunosteau pe tipa de la cec.

mi se pare mie,sau ceva e in neregula?
acum vor sa execute apartamentul,caci nu au platit.

va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:22, 21 Noiembrie 2010
nu e nimic neinregula, iar de executat, doar partea cuvenita fostului sot o pot executa, pt asta trebuie ca acel creditor sa cera partajul bunului
Nu cred ca a fost un contract cu ipoteca , pentru ca in acest caz era necesara si semnatura coproprietarului apartamentului. S-a solicitat actul pentru a se incredinta banca aspra solvabilitatii imprumutatului. Daca debitorul detine bunuri, acestea vor fi executate la scadenta ,in caz de neplata , chiar daca nu exista ipoteca. Cand se va ajunge la executarea propriu-zisa a apartamentului banca va trebui sa solicite partajul dintre cei doi fosti soti , altfel nu se poate scoate la licitatie imobilul.
E cu semnul intrebarii. Verificati la CEC daca a fost acordat legal creditul. Atata timp cat proprietar era si mama si s-a garantat cu apartamentul banca era obligata sa o informeze si pe mama ca este adus apartamentul in garantie. Daca nu a fost respectata legea, banca ar trebui sa isi revizuiasca actiunea de executare silita. Succes!
1-In conditiile in care parintii erau divortati,ex-sotia nu poate fi implicata legal in incheierea si derularea contractului
2-Daca beneficiarii de drept ai contractului ,nu au achitat in termen ratele,urmeaza ca banca sa solicite partajul bunurilor pentru a putea executa silit cota care revine sotului
Daca este vorba de un credit de nevoi personale, nu au facut nimic ilegal.
Faptul ca banca vrea sa execute locuinta, se datoreaza mai mult ca sigur faptului ca nu exista venituri, pe care sa se puna poprire si nici bunuri mobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a apartamentului care este bun comun pardailanminoiu pardailanminoiu BUNA ZIUA DORESC SA STIU DACA NU AM REUSIT SA IMI ACHIT RATELE LA BANCA , RATE DE NEVOI PERSONALE FARA GARANTII,SI SUNT AMENINTAT DE EXECUAREA SILITA ... (vezi toată discuția)
Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)