avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Constatare nulitate - taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Constatare nulitate - taxa de timbru

Am declarat apel impotriva unei sentinte prin care s-a constatat nulitatea contractului cumparat de mine in 1973 pentru ca mostenitorii au revendicat imobilul.Actiunea acestora a fost scutita de taxa de timbru, in schimb ,instanata de apel ma obliga sa-mi evaluez apartamentul si sa platesc la valoare!Nu sunt si eu scutit de taxa de timbru? Mentionez ca ne judecam de 15 ani iar reclamantii si-au valorificat prin legea 10/2001 drepturile prin acordarea de despagubiri inca din anul2004.
Mai mult ,au avut si o actiune in revendicare pe dreptul comun care le-a fost respinsa, ulterior (in 2004 introdacand actiune in baza Legii10/2001)au cerut constatarea nulitatii contractelor. Am invocat prescriptia in baza legii speciale dar fara nici un rezultat.
Ce pot sa fac!?
Multumesc anticipat pentru sfaturi!
:((

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru soare53 soare53 Am fost obligat la plata taxei de timbru in apel ,desi reclamantii nu au achitat taxa la fond. Am introdus cerere de reexaminare care a fost respinsa. Este ... (vezi toată discuția)
Cadastru Constantin-Sinel MARIN Constantin-Sinel MARIN Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema pentru care va rog sa ma ajutati cu sfaturi: In 1975 tatal meu a cumparat o proprietate de 1.700 m2 (casa ... (vezi toată discuția)
Este scutita de taxa de timbru cererea de rezolutiune a contractului de intretinere? catinf catinf Buna ziua, La OUG 80/2013, Art. 3, alin (2), pvct. a se spune: a) în constatarea nulităţii, anularea, rezoluţiunea sau rezilierea unui act juridic ... (vezi toată discuția)