avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Conferință: Amnistia fiscală și recalificarea diurnelor. Care este impactul asupra inspecțiilor fiscale și asupra aplicării legislației muncii din România? Lectori: Mazars România. Marți, 17 mai, de la ora 11. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier fiscal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier fiscal

in cazierul fiscal apare ca am fost condamnat pt inselaciune?
Cel mai recent răspuns: oltul , utilizator 08:04, 10 Octombrie 2013
Cazierul fiscal reprezinta un sistem de evidenta a persoanelor fizice sau juridice, precum si a asociatilor si actionarilor si reprezentantilor legali ai acestora, care au savarsit fapte sanctionate de legile financiare/fiscale si vamale sau care privesc diciplina financiar-fiscala, denumiti contribuabili
Cazierul fiscal cuprinde date privind:
- Sanctiuni aplicate contribuabililor pentru savarsirea faptelor sanctionate de legile financiar-fiscale (sumele datorate);
- Masuri de executare silita aplicate contribuabililor in legatura cu faptele savarsite (somatie, blocaj cont);
- Inscrisuri provizorii care cuprind date privind contribuabilii fata de care organele competente au dispus masuri care pot fi atacate potrivit prevederilor legale. Aceste inscrisuri se sterg din evidenta daca, timp de 10 ani, nu s-au primit comunicari de solutionare definitiva.
- Inscrisurile provizorii se fac in baza urmatoarelor documente (Art.6):
- Extrasele de pe hotararile judecatoresti definitive transmise de instantele judecatoresti;
- Extrasele de pe deciziile de solutionare a contestatiilor ramase definitive prin neexercitarea cailor de atac;
- Actele intocmite de organele fiscale si vamale din subordinea MFP prin care se consemneaza datele si informatiile inscrise in cazierul fiscal.
Dvs. ati fost sanctionat in baza legii penale...
deci dc am contul blocat si pt ca am datorii la finante (amenzi de circulatie si administrative) apare in cazierul fiscal? si din acest caz nu pot sa infiintez o firma?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Octombrie 2013
oltul, utilizator
ce condamnare ai avut pentru inselaciune?? si ai savarsit toata pedeapsa? sau ai fost eliberat inainte de termen?
pedeapsa cu suspendarea executarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentiuni care se inscriu in cazierul fiscal AURELIAN M AURELIAN M Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca se regasesc in cazierul fiscal datoriile la cas pe pfa. Mentionez ca am deschis o intreprindere individuala in 2007 si nu ... (vezi toată discuția)
Amenda neplatita firma sertar sertar am o amenda neplaita la jandarmeri.. si vreau sa imi fac un srl.. trebuie platita amenda inainte ?? (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal si noile reglementari aligadot aligadot Buna ziua, Am o intrebare scurta: Am primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dizolvat un srl deschis acum cativa ani. Cererea de dizolvare a fost ... (vezi toată discuția)