avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale amenda neplatita firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

amenda neplatita firma

am o amenda neplaita la jandarmeri.. si vreau sa imi fac un srl.. trebuie platita amenda inainte ??
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 13:40, 17 Septembrie 2008
In cazul in care amenda nu este penala va puteti face linistit firma.
Da, nu veti avea nici un fel de probleme cu constituirea firmei.

avocat Claudiu Lascoschi
am inteles ca trebuie si cazieru fiscal .. apare aceasta amenda acolo .. ?? este doar o amenda contraventionala dar am inteles ca apare acolo .. :">
sertar a scris:

am inteles ca trebuie si cazieru fiscal .. apare aceasta amenda acolo .. ?? este doar o amenda contraventionala dar am inteles ca apare acolo .. :">


Art. 2.
In cazierul fiscal se tine evidenta persoanelor fizice si juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice, care au savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara, denumiti in continuare contribuabili.
Art. 4.
(1) In cazierul fiscal se inscriu date privind:
a) sanctiuni aplicate contribuabililor pentru savarsirea faptelor prevazute la art. 2, ramase definitive si irevocabile potrivit prevederilor legale in vigoare;
b) masuri de executare silita aplicate contribuabililor in legatura cu faptele prevazute la art. 2, ramase definitive si irevocabile potrivit prevederilor legale in vigoare.
(2) Inscrierea datelor in cazierul fiscal se face pe baza documentelor ramase definitive si irevocabile potrivit legislatiei in vigoare.

Art. 6.
(1) Inscrierea datelor prevazute la art. 4 se face in baza urmatoarelor documente:
a) extrasele de pe hotararile judecatoresti definitive, transmise de instantele judecatoresti Ministerului Finantelor Publice;
b) extrasele de pe deciziile de solutionare a contestatiilor ramase definitive prin neexercitarea cailor de atac;
c) actele/documentele intocmite de organele fiscale si vamale din subordinea Ministerului Finantelor Publice, ramase definitive, prin care se consemneaza datele si informatiile prevazute la art. 2 si 4;
d) actele ramase definitive ale altor organe competente sa constate faptele prevazute la art. 2 si sa aplice sanctiuni.
(2) In scopul completarii cazierului fiscal organele fiscale pot solicita Inspectoratului General al Politiei si unitatilor teritoriale ale acestuia extras de pe cazierul judiciar al contribuabililor care au savarsit faptele prevazute la art. 2.
(3) Documentele prevazute la alin. (2) se comunica in termen de 30 de zile de la data solicitarii acestora. Pentru aceste solicitari nu se percep taxe de timbru.

Art. 7.
(1) Contribuabilii care au inscrise date in cazierul fiscal se scot din evidenta daca se afla in urmatoarele situatii:
a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt sanctionate de lege;
b) a intervenit reabilitarea de drept sau judecatoreasca constatata prin hotarare judecatoreasca;
c) nu au mai savarsit fapte de natura celor prevazute la art. 2 intr-o perioada de 5 ani de la data ramanerii definitive a actului prin care au fost sanctionate aceste fapte;
d) decesul, respectiv radierea contribuabilului.
(2) In cazul in care in cazierul fiscal al contribuabililor aflati in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c) exista si alte mentiuni cu privire la alte fapte, se sterg numai mentiunile care impun scoaterea din evidenta.

Spuneti domnule ce contaventie, ati savarsit si nu nemai fiebeti?, pentru ca de curand sa mai adaugat cate fapte care se inscriu in cazierul fiscal.

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal-pentru infiintare srl claudiuta claudiuta Buna ziua!Am o intrebare,daca ma poate ajuta cineva. Imi fac un SRL impreuna cu cineva.Stiu ca am nevoie si de cazierul fiscal.Ce cuprinde mai exact acest ... (vezi toată discuția)
Urgent! ce se inscrie in cazierul fiscal? ro-x-ana ro-x-ana Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o Persoana Fizica Autorizata nu are platite la zi impozitele catre stat, inregistrand penalitatile ce decurg in ... (vezi toată discuția)
Avertismentul se inscrie in cazierul fiscal?! andine andine Buna seara! Va solicit iarasi ajutorul intr-o speta noua pentru mine. Cu ceva timp in urma societatea x a fost amendata printr-un Proces Verbal emis de ... (vezi toată discuția)