avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce facem la mediator- autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce facem la mediator- autoritate parinteasca

Buna ziua.am un copil de 26luni,dintr-o relatie,sunt despartita de tatal copilului de 2ani.Mentionez ca poarta numele lui.plateste o suma mica pt intretinerea lui.Pana acum ne-am vazut toti 3 fara mari probleme,in functie de programul lui.Eu am inceput lucru,si pt k lucrez pana tarziu,iar cresa era foarte departe,am hotarat s-o trimit la parintii mei,in alt oras,pana in primavara cand v-a merge la gradinita.acest lucru l-a infuriat pe tatal copilului,iar acum doreste s-o ia la el acasa in anumite zile,lucru care nu l-am acceptat.Pt asta ma cheama in fata unui mediator,unde,am inteles k sunt obligata sa ma prezint.Intrebarea este...dak poate sa ma oblige s-o las in anumite zile la el,daca eu nu sunt de accord.Se tine cont ca este inca mic copilul si ca tatal nu cunoaste si nu cred ca este in masura sa aiba grija de el?Mentionez,k pe perioada verii,isi face des planuri fara a include copilul,la fel si concediile...problema este ca iarna ii cresc pretentiile.Mai mentionez ca noi am avut discutii pe tema,ca,el ne tine in oras si decaleaza tot timpul programul de somn al copilului sau ca ii mai cumpara fast food.Si as vrea sa mai stiu..stabilirea domiciliului minorului si incredintare spre crestere si educare la mama,necesita accordul lui?Cu ce ma ajuta in plus aceste lucruri fata de ce drepturi ale el?multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:36, 14 Octombrie 2013
Tatal are dreptul sa isi viziteze copilul. Regula generala data de instante este custodie comuna ceea ce insemana ca tatal are dreptul sa se implice in cresterea si educatia copilului. Asadar va sfatuiesc sa ajungeti la o intelegere cu el. pana la urma daca nu e responsabil, responsabilizati-l Dvs, stabiliti de comun acord un set de reguli pe care sa le respectati. Daca Dvs nu aveti timp din cauza serviciului sa stati cu copilul apelati la tata sa va ajute. Nu privati copilul de dragostea parintilor dintr-o ambitie.
pump a scris:

Se tine cont ca este inca mic copilul si ca tatal nu cunoaste si nu cred ca este in masura sa aiba grija de el?


Vreau sa spun mai intai ca va inteleg ingrijorarea.
Apoi vreau sa va intreb cum ati ajuns dvs sa va cunoasteti copilul si sa fiti in masura sa aveti grija de el?
Si inca o intrebare: daca ati fi lasat copilul la cresa cat le-ar fi luat doamnelor de acolo sa ajunga sa il cunoasca?
multumesc pt raspunsuri.....mentionez,k tatal are programul la fel de lung k al meu,amandoi fiind angajati la aceiasi firma...apoi la cresa doamnele respective au o experienta si cu asta se ocupa, iar eu am invatat sa-mi cunosc copilul pt.k mi-am dorit si pt k asta mi-e rolul,spre deosebire de tata care a plecat deranjat de plansetele copilului si pt. k ii strica programul....iar el este neustiutor si pt k nu si-a dat interesul de a invata in acesti 2 ani de vizite...


[ editat- va rog, nu mai scrieti cu majuscule si nici cu "K" daca nu e vb de kilogram, multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Va trebui sa va obisnuiti cu ideea ca tatal are dreptul sa mentina relatii personale cu copilul, iar daca veti ajunge sa va judecati pentru asta, va obtine program de vizita cu luarea copilului, fie ca va convine sau nu, veti fi obligata sa respectati programul. Va veti crea inutil stres si nervi. Nu se merita.

Daca tot lucrati amandoi in aceeasi firma si aveti acelasi program, in loc sa trimtei copilul in alt oras, de ce nu luati in calcul urmatoarele variante:
1. angajati o bona care sa se ocupe de copil la domiciliul dv
2. aduceti unul din bunici la dv sa se ocupe de copil
Avantaje:
In primul rand nu veti rupe copilul de mediul in care a crescut. Va veti vedea si de acum in colo toti 3 fara mari probleme. Chiar daca veti da copilul la gradinta, tot va trebui sa aveti pe cineva care sa se ocupe de copil cand acesta se va imbolnavi, iar colectivitatea il va tine mai mult bolnav la inceput...

Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
m_ella2005, utilizator
Daca tineti copilul departe de tata chiar si cand acesta (tatal) isi doreste sa stea cu el, sansele sa il cunoasca si sa invete sa aibe grija de el scad dramatic.
Inteleg ca va deranjeaza ca nu vrea sa aibe grija de el la fel cum doriti dvs. Sincer inteleg, am parte si de genul acesta de tata si stiu cat este de frustrant. Dar copilul are si tata, chiar daca tatal respectiv nu este perfect, nu este nici macar aproape de bun si nici macar nu incearca.

Alte discuții în legătură

Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu copilul de acasa, ce am de facut? elisa_c elisa_c Buna ziua!eu v-am mai scris si va multumesc pentru promtitudine!doar ca lucrurile se inrautetesc si as vrea sa stiu ce am de facut.vreau sa plec cu fetita de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil mirelanastasie mirelanastasie Fiica mea are un copil de 6 ani.S-a despartit de sotul ei la 1 an al copilului.El a adus o adeverinta ca are un credit ca sa plateasca pensie alimentara mai ... (vezi toată discuția)