avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea muncii, raspunderea patrimoniala a angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea muncii, raspunderea patrimoniala a angajatului

As vrea sa stiu daca la categ "pagube materiale" se inscriu prejudicii financiare aduse de angajat prin inregistrarea falsurilor prezentate de terte persoane angajati sau agenti colaboratori (pentru domeniul financiar bancar, asigurari viata, etc)

Cel mai recent răspuns: elegri , utilizator 16:52, 11 Octombrie 2013
Inregistrarea unor documente false duce la crearea unui prejudiciu angajatorului . Angajatul avea cunostinta de faptul ca acele inscrisuri erau false?
Doar daca acele falsuri puteau fi observate de catre angajatul respectiv, daca acesta ar fi putut sa isi dea seama ca sunt false.
Eu vreau sa pun in discutie buna credinta inselata de escroci.
In cazul in care angajatul are foarte multe atributii in fisa postului, unele fiind simple inregistrari(ex. operare contracte, registre de corespondenta, preluare apeluri telefonice si apoi redirectionare catre cei in drept..) si alte atributii , de analiza as zice (verificari documente cu regim speciale la inventar, operare anexe de modificare conditii initiale la contracte in derulare, inventarierea patrimoniului, informatii specializate despre produse...etc) ce pot prin dese intreruperi sa suprasolicite angajatul, are circumstante atenuante ? sau intra la categoria "complice" ?
Sa zicem ca intervine eroarea umana si din neatentie nu observa ca i s-a prezentat un fals (exista fotoshop, copii color, unii folosesc cerneala in loc de pix).
Falsul ar putea fi un act aditional la un contract prin care se schimba conditiile initiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare angajator la cererea de chemare in judecata ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua! Ma aflu in situatia in care am chemat in judecata societatile angajatoare (care apartin aceluiasi patron) pentru neacordarea drepturilor ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati Maganu Geta Maganu Geta Cum se completeaza? Ce trebuie scris? Ce operatiuni trebuie trecute aici? Trebuie trecuta si factura si val. nirului sau doar val. facturii si ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal dates.raluca dates.raluca Buna ziua, bonul fiscal daca are o valoare mai mare de 100 de lei nu mai este deductibil? Exista vreo lege? Va multumesc! (vezi toată discuția)