avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Scaderea notei la purtare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Scaderea notei la purtare

Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea absorbantul pe spate si nu sii fata baiatului, in ziua respectiva baiatul caruia ii sa lipit absorbanutul sa dus la diriginta sa ii exolice , iar copilul meu infljientat de coleg a pus poza pe o retea de socializare iar a doua zii ii sa scazut nota la purtare un punct baiatului meu. E cinstit ce a facut doamna diriginta .inca nu ia scazut dar zice ca o va fa e ...sfatuitima umpic ca mie nu mii se pare corect sa ii se scada nota , atat timp cat nu el a venut cu ideea sa ii lipeasca absorbantu si nici sa faca poza sa puna pe internet desi nu trebuia sa o faca ....
Cel mai recent răspuns: Abtonia , utilizator 15:37, 24 Mai 2021
Stimata doamna, acest caz nu este unul juridic, dar trebuie sa stiti ca notele scazute la purtare pot indrepta multe carenţe ale copiilor, iar pana la urma este fapta copilului dvs. pe care trebuie sa şi-o insuseasca si sa n-o mai repete.
Si ori i-a scazut nota la purtare, ori decat l-a amenintat?
Cred ca dramatizati un caz absolut normal, si nu cred ca acest copil este un model de cumintenie ... dar a fost influienatat.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sabina1234 a scris:

E cinstit ce a facut doamna diriginta .inca nu ia scazut dar zice ca o va fa e ...sfatuitima umpic ca mie nu mii se pare corect sa ii se scada nota , atat timp cat nu el a venut cu ideea sa ii lipeasca absorbantu si nici sa faca poza sa puna pe internet desi nu trebuia sa o faca ....


Daca ati sti cate puncte din regulamente s-au incalcat, ati fi convinsa ca e corect sa ii scada nota, nu doar sa-i spuna ca o va face. Acum, priviti partea buna: cu mare atentie si comportament adecvat, sanctiunea se poate sterge, dar la prima abatere ...
Nu exista "influentat de un coleg", la scoala doar profesorul trebuie sa influenteze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum vi s-ar parea corect sa se procedeze ? Puneti-va in locul baiatului ala si spuneti dvs cum trebuia sa se procedeze.. cinstit.
De ce vi s-o parea copilul mai putin vinovat pt ca a fost influentat, chiar pus de altii sa faca una si alta ?

Nota scazuta la purtare nu o poate face diriginta de la sine,ci va propune in Consiliul profesoral al școlii, va motiva de ce doreste sa-i scada nota si apoi toti profesorii vor vota. In functie de votul tuturor cadrelor didactice se va stabili daca i se va scadea nota la purtare si cu cate puncte in functie de gravitatea situatiei. Eu nu stiu cum fiul dvs. a intrat cu telefonul mobil in scoala, deoarece in Regulamentul de ordine interioara al scolii ar trebui sa existe un punct care spune ca se interzice elevilor folosirea telefoanelor in timpul orelor de curs si ar trebui sa se aplice si sanctiuni, cel putin asa este in scoala unde lucrez.
Intr-o alta ordine de idei, daca este la prima abatere ar putea scapa doar cu o mustrare,desi fapta este destul de grava. Dvs. ati discutat cu diriginta? Poate n-ar fi rau sa mergeti impreuna cu copilul la scoala si sa discutati cu diriginta,iar acesta sa-si ia un angajament si sa-i fie invatatura de minte sa nu se mai lase influentat.
ARTICOLUL 120 ROFUIP

(1) Mustrarea in fata clasei si/sau in fata consiliului clasei/consiliului profesoral consta in dojenirea elevului si sfatuirea acestuia sa se poarte in asa fel incat sa dea dovada de indreptare, atragandu-i-se totodata atentia ca, daca nu isi schimba comportamentul, i se va aplica o sanctiune mai severa.
(2) Sanctiunea se aplica de catre diriginte/ invatator sau director.
(3) Sanctiunea este insotita de scaderea notei la purtare.

@Alinne, daca se scade la 7 sau sub 7 se hotaraste in CP.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Regulament scolar staruvp staruvp Buna ziua.As vrea sa stiu conform noului regulament scolar daca un elev este prins fumand tigari in incinta scolii este corect sa se scada elevului doua puncte ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni ale elevilor scoalavalearosie scoalavalearosie Buna seara va rog daca se poate sa ne informati cu privire la urmatoarea problema ;se poate scade nota la purtare unui elev daca acesta este cercetat penal ... (vezi toată discuția)
Contestarea sanctiunii disciplinare de scaderea notei la purtare STAN MIHAELA STAN MIHAELA Fiicei mele, eleva in clasa a XI -a i s-a scazut nota la purtare pana la 7, se sem.II abuziv. Eu ca parinte nu am fost notificata in scris , conform OM. ... (vezi toată discuția)