avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Scaderea notei la purtare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Scaderea notei la purtare

Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea absorbantul pe spate si nu sii fata baiatului, in ziua respectiva baiatul caruia ii sa lipit absorbanutul sa dus la diriginta sa ii exolice , iar copilul meu infljientat de coleg a pus poza pe o retea de socializare iar a doua zii ii sa scazut nota la purtare un punct baiatului meu. E cinstit ce a facut doamna diriginta .inca nu ia scazut dar zice ca o va fa e ...sfatuitima umpic ca mie nu mii se pare corect sa ii se scada nota , atat timp cat nu el a venut cu ideea sa ii lipeasca absorbantu si nici sa faca poza sa puna pe internet desi nu trebuia sa o faca ....
Cel mai recent răspuns: Abtonia , utilizator 15:37, 24 Mai 2021
elena138 a scris:

ARTICOLUL 120 ROFUIP

(1) Mustrarea in fata clasei si/sau in fata consiliului clasei/consiliului profesoral consta in dojenirea elevului si sfatuirea acestuia sa se poarte in asa fel incat sa dea dovada de indreptare, atragandu-i-se totodata atentia ca, daca nu isi schimba comportamentul, i se va aplica o sanctiune mai severa.
(2) Sanctiunea se aplica de catre diriginte/ invatator sau director.
(3) Sanctiunea este insotita de scaderea notei la purtare.

@Alinne, daca se scade la 7 sau sub 7 se hotaraste in CP.



Da,acest lucru il stiam si eu( cel cu hotararea scaderii notei la 7 sau mai puțin de 7), dar la scoala unde lucrez acum se cere parerea CP si in cazul in care se doreste scaderea 1 punct. Depinde de Regulamentul fiecarei scoli.
Si,da,la alta scoala si eu am scazut nota unui elev la purtare cu un punct fara sa cer acordul CP.
Anexa 1 la Ordinul M.E.C.I. nr. 5132/10.09.2009 privind activităț›ile specifice funcț›iei de diriginte
Art. 15,Responsabilitățile dirigintelui:
(4) stabileşte, împreună cu consiliul clasei şi cu consiliul profesoral, după caz, nota la purtare
a fiecărui elev, în conformitate cu reglementările Regulamentului de organizare şi
funcționare a unităților de învățământ preuniversitar;
(5) aplică, dacă este cazul, sancțiuni elevilor în conformitate cu Regulamentul de organizare
şi funcționare a unităților de învățământ preuniversitar şi regulamentul intern al şcolii;

Consiliul clasei ar trebui să hotărască, profesorii aceia știu ce face și ce nu face un elev. Pentru abaterile disciplinare din pauze, sigur, profesorii de serviciu stiu si dirigintele. Uneori mai află și directorul, dar nu întotdeauna.
Sigur că este mai simplu să se stabilească in CP, că acolo se incheie situația școlară definitivă și absolvă în mare măsură dirigintele de responsabilitatea de sancționare. Din experiența mea, în CP se agravează situația, pentru că sunt rare cazurile în care să fie singura abatere pentru care se propune scăderea notei la purtare.
Dacă ne referim la o analiză a comportamentului, obiectivă, atunci da, ar trebui să se ia in calcul fiecare propunere de scădere a notei la purtare, cu sanctiuni anterioare sau nu, cu observații din partea responsabililor de programul specific de supraveghere ... Stiti? În multe situații nu e ok sistemul, dar mergem cu ce avem și încercăm să obținem cât mai multe conformări, nu cât mai multe abateri disciplinare.

Dupa caz, de la alin.4, se referă la gravitatea abaterii, adică de la mustrarea scrisă până la exmatriculare.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
elena138, utilizator
Bina ziua! Sunt Antonia eleva in clasa a VIII si azi la ora de istorie profa avea nervi si ne.a pus sa citim din carte pana face ea ceva iar eu nu aveam cartea si citeam ceva la mate. Ma intrebat ce fac si de ce nu citezc i.am zis ca nu am cartea si ca nu am ce face . Si dupa i.a mai zis asta unuu coleg si unei fete iar ei s.au certat cu ea . Eu nu am mai zis nimic pana a zis ceva de absenta nemotivabila si i.am zis asa " doamna profesoara dar eu stiu ca nu ecista asa ceva adica asa mi.a zis o profesoara" si acum vrea sa imi scada noata la purtare pentru asta e normal? Miercuri trebuie sa se duca parintii la scoala si probabil tot eu o sa fiu pedepsita pentru ceva pe nedrept ce as putea sa fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament scolar staruvp staruvp Buna ziua.As vrea sa stiu conform noului regulament scolar daca un elev este prins fumand tigari in incinta scolii este corect sa se scada elevului doua puncte ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni ale elevilor scoalavalearosie scoalavalearosie Buna seara va rog daca se poate sa ne informati cu privire la urmatoarea problema ;se poate scade nota la purtare unui elev daca acesta este cercetat penal ... (vezi toată discuția)
Contestarea sanctiunii disciplinare de scaderea notei la purtare STAN MIHAELA STAN MIHAELA Fiicei mele, eleva in clasa a XI -a i s-a scazut nota la purtare pana la 7, se sem.II abuziv. Eu ca parinte nu am fost notificata in scris , conform OM. ... (vezi toată discuția)