avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... sanctiuni ale elevilor
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

sanctiuni ale elevilor

Buna seara va rog daca se poate sa ne informati cu privire la urmatoarea problema ;se poate scade nota la purtare unui elev daca acesta este cercetat penal pentru furt calificat ? Daca da in baza carei legi caci regulamentul de org si funct. a unitatilor de inv. preuniv. nu este prea explicit. Va multumim !
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 00:15, 9 Iunie 2011
In chiar regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar este prevazut la art. 118 lit.b sanctiunea de mustrare in fata clasei si/ sau in fata consiliului clasei/ consiliului profesoral dupa care in art. 20 este explicat modul in care se va pune in aplicare aceasta sanctiune prin care se pecifica, ca acest tip de mustrare este insotit de scaderea notei la purtare.
Sectiunea a 6-a - Sanctiunile aplicate elevilor

ARTICOLUL 118

(1) Elevii care savarsesc fapte prin care se incalca dispozitiile legale in vigoare, inclusiv regulamentele scolare, vor fi sanctionati in functie de gravitatea acestora..
(2) Sanctiunile care se pot aplica elevilor sunt urmatoarele :
a) observatia individuala;
b) mustrare in fata clasei si/ sau in fata consiliului clasei/ consiliului profesoral;
c) mustrare scrisa;
d) retragerea temporara sau definitiva a bursei;
e) eliminarea de la cursuri pe o perioada de 3-5 zile;
f) mutarea disciplinara la o clasa paralela, din aceeasi scoala;
g) mutarea disciplinara la o alta unitate de invatamant, cu acceptul conducerii unitatii primitoare;
h) preavizul de exmatriculare;
i) exmatricularea.
ARTICOLUL 120

(1) Mustrarea in fata clasei si/sau in fata consiliului clasei/consiliului profesoral consta in dojenirea elevului si sfatuirea acestuia sa se poarte in asa fel incat sa dea dovada de indreptare, atragandu-i-se totodata atentia ca, daca nu isi schimba comportamentul, i se va aplica o sanctiune mai severa.
(2) Sanctiunea se aplica de catre diriginte/ invatator sau director.
(3) Sanctiunea este insotita de scaderea notei la purtare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Exmatricularea unui elev adrian10 adrian10 un elev a fost exmatriculat din pricina absentelor Regulamentul de functionare a institutiilor de invatamant prevede ca decizia de exmatriculare se comunica ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant - sanctionare disciplinara elevi Bestparents Bestparents Sancţiunile aplicate elevilor din învăţământul preuniversitar sunt stabilite de art. 118 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unit. de înv. ... (vezi toată discuția)