avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciu de consimtamant?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciu de consimtamant?

Buna ziua,
am o problema cu un contract incheiat cu o firma de recrutare a fortei de munca pentru strainatate. In urma unor discutii telefonice m-am deplasat la sediul firmei, din alt judet. Am achitat o taxa! si mi s-a prezentat contractul si l-am citit. Intrucat prin contract firma nu se obliga sa-mi gaseasca un loc de munca ci doar sa-mi caute un loc de munca, mi-am exprimat opozitia la semnarea contractului. In acel moment persoana care reprezenta firma mi-a declarat verbal ca acest contract este unul tip si ca in realitate plecarea este sigura, relatiile cu firma beneficiara fiind deja stabilite si jobul asigurat. Mi-a mentionat si orasul in care urma sa-mi desfasor activitatea precum si alte detalii destul de credibile referitoare la cazare, masa, salarizare etc. "Negocierea" se dasfasura la un birou la care mai erau inca doua persoane care au primit aceleasi asigurari verbale, ca vom pleca in maxim o saptamana de la data semnarii contractului. Am semnat contractul si ni s-a spus ca vom fi contactati in 2-3 zile pentru stabilirea detaliilor plecarii.
Termenul a trecut si acum sunt convins ca nu voi pleca nicaieri.

Intrebarea mea este:
-pot formula o cerere la instanta pentru anularea contractului pe ideea unui viciu de consimtamant (dol)? (cu recuperarea banilor)? Mentionez ca nu cunosc numele/adresa persoanelor care au fost de fata si nu-i pot invoca martori. Intreb deoarece modul in care este intocmit contractul este favorabil firmei si nu-mi permite alt mijloc de atac.


Va multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
dors, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau perfect legal ? cum as putea sa-mi recuperez banii si sa-i trag la raspundere? Martin_ Martin_ [b]In data de 22.02.210 am semnat un \"Formular aplicare program U.E. 2010\" la o firma de mediere a fortei de munca, conform acestui formular se angajau sa-mi ... (vezi toată discuția)
Noul angajator nu si-a tinut promisiunea facuta - cum pot proceda? Vally86br Vally86br Buna seara. Am o problema in domeniul dreptul muncii, dupa cum urmeaza: Dupa procesul de recrutare, am stabilit cu firma X (firma de recrutare) ca ... (vezi toată discuția)