avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptia dreptului la actiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptia dreptului la actiune

Am depus la Arbitraj o cerere arbitrala prin care am cerut organului arbitral sa constate dreptul meu de proprietate asupra unui imobil.
La prima zi de infatisare, am modificat obiectul cererii solicitand:
- in principal, sa oblige parata sa intocmeasca formalitatile de transfer al proprietatii imobilului catre mine iar in caz de refuz sa pronunte o hotarare care tine loc de vanzare cumparare
- in subsidiar, sa-mi restituie suma achitata de mine pentru ridicarea constructiei
Tribunalul arbitral s-a declarat necompetent sa judece cererea principal si competent sa judece subsidiarul.
Judecand subsidiarul, mi-a respins actiunea ca fiind prescrisa.
Este corect ?
Mentionez ca la data introducerii actiunii initiale, inainte de modificare (in constatarea dreptului de proprietate), eram inca in termenul general de prescriptie de 3 ani.
Cand am modificat actiunea la prima zi de infatisare, nu mai eram in termen.

Alte discuții în legătură

Clauza Borza Borza Intr-un contract de antrepriza este inserata o clauza prin care se specifica faptul ca in caz de litigii intre societate si persoana fizica-beneficiar sunt de ... (vezi toată discuția)
Clauza compromisorie CI Ioana Butan CI Ioana Butan Am fost dati in judecata pe calea ordonantei de plata in vederea recuperarii unei sume de bani. Intre parti este incheiat un contract care are inserata clauza ... (vezi toată discuția)
Sunt in termen ? O26 O26 In 2000 societatea mea a contractat un produs ... s-a facut receptia Certificatelor de Conformitate ... la punerea in exploatare se constata neconformitati ... (vezi toată discuția)