Am depus la Arbitraj o cerere arbitrala prin care am cerut organului arbitral sa constate dreptul meu de proprietate asupra unui imobil.
La prima zi de infatisare, am modificat obiectul cererii solicitand:
- in principal, sa oblige parata sa intocmeasca formalitatile de transfer al proprietatii imobilului catre mine iar in caz de refuz sa pronunte o hotarare care tine loc de vanzare cumparare
- in subsidiar, sa-mi restituie suma achitata de mine pentru ridicarea constructiei
Tribunalul arbitral s-a declarat necompetent sa judece cererea principal si competent sa judece subsidiarul.
Judecand subsidiarul, mi-a respins actiunea ca fiind prescrisa.
Este corect ?
Mentionez ca la data introducerii actiunii initiale, inainte de modificare (in constatarea dreptului de proprietate), eram inca in termenul general de prescriptie de 3 ani.
Cand am modificat actiunea la prima zi de infatisare, nu mai eram in termen.
Clauza
Borza
Intr-un contract de antrepriza este inserata o clauza prin care se specifica faptul ca in caz de litigii intre societate si persoana fizica-beneficiar sunt de ... (vezi toată discuția)
Sunt in termen ?
O26
In 2000 societatea mea a contractat un produs ... s-a facut receptia Certificatelor de Conformitate ... la punerea in exploatare se constata neconformitati ... (vezi toată discuția)