avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu vatamare corporala din culpa

In urma unui accident rutier am acroșat un biciclist. Victima nu a fost internata însa și-a anunțat intenția de a scoate un certificat medico-legal. In cazul in care acest certificat va cu un mai mare de 10 zile de îngrijiri medicale credeți ca este necesar ca îmi iau un avocat?
Cel mai recent răspuns: craciundaniel1980 , utilizator 13:56, 19 Octombrie 2013
Daca nua fost internat nu are cum sa scoata mai mult de 10 zile de ingrijire medicala. Poate solicita daune materiale si morale intr-un proces civil, raspunderea penala este inlaturata daca sunt sub 10 zile. DIscutati cu persoana ce pretentii are si mergeti impreuna la asiguratorul RCA.
Din cate am intens de la polițist nu vrea sa facă nimic pana nu se duce la IML. Acolo am înțeles ca nu contează dacă a fost internat sau nu. I-am provocat o plaga la cap pentru care au fost necesare 2 copci și câteva vânătăi și zgârieturi. Teoretic poate obține mai mult de 10 zile.
Asa este, numarul de ingrijiri medicale nu se rezuma la numarul de zile de spitalizare si nici nu se confunda cu aceastea, existand leziuni care pot genera un numar de ingrijiri medicale de peste 10 zile fara ca subiectul sa fi fost in mod necesar internat. Avand in vedere traumatismele provocate, este posibila depasirea acestor 10 zile de ingrijiri medicale insa trebuie sa asteptati concluziile medicicului legist si apoi cantariti situatia pentru a vedea daca aveti sau nu nevoie de un avocat.
Am luat legatura cu victima si m-a anuntat ca a fost la medico legal insa rezultatul il primeste in 2-3 saptamani. Pe de alta parte mi-a spus ca putem avea o discutie legata de daune. Ma sfatuiti sa ma duc pana iese certificatul medico legal sau dupa?
Va puteti duce la o discutie ca sa vedeti care este propunerea victimei insa luati o decizie numai dupa ce vin rezultate de la medicina legala.

Alte discuții în legătură

Accident rutier pieton iuliana2707 iuliana2707 Buna ziua! numele meu este Iuliana, am 22 de ani si am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni pe culoarea semaforului verde. Am fost acrosata ... (vezi toată discuția)
Acordare certificat medico- legal vvaassiillee vvaassiillee Neacordare de prioritate in intersectie, accident cu vatamari corporale(lovire la cap). Victima merge la spital acuzand dureri la cap, investigatii la urgente, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima, care a plecat de la fata locului fara sa anunte ca e ranita TomaCatalina TomaCatalina Buna ziua. Am si eu o problema. In urma cu cateva zile am avut un accident rutier din cauza neacordarii de prioritate. In urma accidentului, victima nu a ... (vezi toată discuția)