avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protectie - termen si cai de atac
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protectie - termen si cai de atac

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine caile de atac ale ordinului de protectie, precum si termenul legal in care se poate apela Hot Jud prin care s-a admis instituirea unui ordin de protectie.
Situatia sta astfel: s-a admis cererea prin care solicitam ordin de protectie pe 8 mai. S-a depus recurs impotriva sentintei, care, in data de 23 iulie, a fost respins ca inadmisibil, in baza art. 457 NCPC.
In data de 10 octombrie, am primit o comunicare, prin care mi se pune in vedere sa depun intampinare, deoarece au depus apel impotriva ordinului de protectie. Acest apel apare inregistrat cu nr de dosar diferit de cel avut la Judecatorie, cu toate ca, pana la mom de fata, toate dosarele dintre parti si-au pastrat acelasi nr si in Jud, si in Tb. Intre timp, eu am pus stampila cu ,mentiunea “definitiv si irevocabil” pe Hot data de Jud. Sa inteleg ca si ordinul de protectie se “bucura” de aceeasi autoritate relativa de lucru judecat, caracteristica spetelelor cu minori si pensie de intretinere?
De asemenea, este formulat in termen legal acest apel?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Apel ordin de protectie - termen ralu_k79 ralu_k79 Buna seara, Ma puteti sfatui cu privire la termenul legal in care se poate formula apel impotriva unei Hot prin care s-a admis instituirea unui ordin de ... (vezi toată discuția)
Cale de atac sentinta definitiva si irevocabila marius_cretoiu marius_cretoiu In data de 15.06.2016 am avut infatisarea la apelul intentat de mine in urma sentintei de divort data de judecatorie, sentinta pe care o consider ilegala si ... (vezi toată discuția)
Renuntare la apel ContSters359348 ContSters359348 Astazi apelantii mi-au spus ca au renuntat la apel trimitind un inscris in prin care instiinteaza instanta ca renunta la apelul formulat impotriva sentintei ... (vezi toată discuția)