avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VA ROG AJUTATI-MA ADMINISTRATOR SAU ASOCIAT ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VA ROG AJUTATI-MA ADMINISTRATOR SAU ASOCIAT IMPUTERNICIT,....ETC?

In primul rand salutare tuturor

As vrea sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema:
Eu sunt administratorul unei societati srl in care detin 98% parti sociale societate care se ocupa de constructii, fiind o perioada destul dedificila in acest sector ,am luat legatura cu doi cetateni straini care ar vrea sa deschida o firma care sa se ocupe cu vanzari masini second hand,dezmembrari,etc. Si ar vrea ca eu sa ma ocup de afacerea lor in romania acestia urmand sa vina cam o data pe luna in romania.bineanteles ca sunt interesat,fiind si liber momentan dar as dori sa-mi spuneti care ar fii pozitia care ar trebui sa o ocup eu? Cea mai buna si cea mai sigura pt mine?administrator,asociat imputernicit sau??Sa nu am riscuri fiind totusi vorba de masini pt dezmembrari(totusi nu se stie niciodata cu siguranta provenienta lor)am o familie de intretinut si nu as vrea sa ajung la necazuri!
De asemenea as dorii sa stiu daca poatet sa aibe sediul social al firmei in acelasi apartament in care are sediul social si societatea mea???

Va multumesc mult!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
ContSters20980, utilizator
Oricare ar fi pozitia dv. in societatea com.,veti avea resposabilitati privind respectarea legilor si veti raspunde solidar.
O solutie ar fi functia de director/manager ,putand astfel incheia si o polita de asigurare pentru daune/prejudicii profesionale ale managerului(nu si pentru infractiuni)
Aici puteti afla numai indicii.Sfatuiti-va cu un avocat caruia puteti sa-i dati detalii la cerere, fata-in-fata.
Va doresc succes grabnic(vine :stunned:criza)
depinde la ce va referiti cand ziceti "cea mai buna pozitie"...presupun ca doriti sa castigati bani,nu? doriti si raspunderi, sau nu? dariti de lucru, sau " la, la, la".Daca doriti o treaba serioasa si de raspundere, asociat peste 50% si administrator al firmei...:thumbup:
O asemenea firma are nevoie de multe autorizatii…
Intrebare de baraj: cat de bine ii cunoasteti pe cei doi cetateni straini? O societate cu asemenea activitate ar putea “aduce” bani, la un moment dat, dar exista un mare risc: masinile sa fie furate (ma gandesc la aceasta deoarece ati scris “dezmembrari” – din dezmembrari se castiga foarte mult, e adevarat, dar daca nu aveti cunostintele necesare in domeniu indraznesc sa afirm ca riscati mult, din cauza de... masini furate). Daca piesele de schimb rezultate din dezmembrari vor fi vandute ulterior ca piese de schimb va asumati un alt risc.
Cred ca, inainte de a va gandi ce pozitie sa ocupati in firma, studiati legislatia in domeniu.
Daca pe cei doi straini ii cunoasteti bine (desi niciodata nu putem afirma despre alta persoana ca o cunoastem “bine) atunci… mai bine asociat imputernicit (dar firma ar cam trebui sa aiba un administrator). Oricum, in caz de datorii ale firmei (sau alte “necazuri) raspunderea materiala a administratorului ar putea “atinge” si bunurile proprii ale persoanei fizice care... administreaza…

Da, sediul social ar putea fi la adresa apartamentului unde este inregistrata firma dv (sa nu fie mai multe firme decat camere, in principal), dar cred ca va trebuie si acordul vecinilor… Mai bine inregistrati societatea la adresa unde va fi atelierul… - e si mai sigur...

Recititi interventia lui nucu$.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
trope_doi, utilizator
Nu as putea spune ca ii cunosc destul de bine dar stiu ca unul dintre ei este politist in tara respectiva si celalalt se ocupa de mult timp cu dezmembrari,etc cumnatul meu lucra la ei de aproximativ un an si spune ca e totul ok.Eu vroiam sa stiu(punand raul in fata)daca doamne fereste este vreo masina furata sunt pasibil de puscarie sau sa se ia de bunurile mele personale?N
Nu m-am interesat ce autorizatii imi trebuie pt. ca am contactat o firma care se ocupa de deschiderea de societati noi,contabilitate pt. acestea si ma gandesc ca ar trebui sa stie ei sau sa se ocupe ei odata ce eu ii platesc pt. deschiderea societatii(o sa intreb Luni).
Tin sa va spun ca spatiul care l-am inchiriat este in afara orasului si este o fosta benzinarie care nu mai functioneaza ca benzinarie de vreo 12 ani.
Daca stiti de ce autorizatii am nevoie va rog sa imi spuneti pt ca eu nu stiu pt. ca pana acum am fost constructor.
Va multumesc foarte mult pt. raspuns si pt. ajutor.
Daca a fost angajata o firma care sa infiinteze societatea reprezentantii acesteia stiu ce trebuie sa faca.
Pe baza contractului de inchiriere puteti inregistra sediul firmei la adresa respectiva – cu acordul proprietarului (acord dat in fatza notarului).
Punand raul inainte: riscati cercetarea penala – pt a se dovedi daca stiati (sau ati fi putut sti) ca, eventual, o masina ar fi furata.

In primul rand ar trebui sa cititi HG 2046 din 2004, care reprezinta transpunerea Directivei europene 53 din 2000.
Altele: Legea 426 /2001 privind deseurile; HG 162/2002 Depozitarea deseurilor; HG 856/2002 Gestiunea Deseurilor; Legea 263/2005 privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase; Formular de dezmembrare masini; Legea 133/1995 Legea protectiei mediului; Legea 107 Legea Apelor; H 2406/2004 privind gestionarea vehiculelor scoase din uz; HG 1057/2001 privind regimul bateriilor si acumulatorilor; HG 621/2005 privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor de ambalaje; HG 349/2005 privind depozitarea deseurilor; HG 170/2004 privind gestionarea anvelopelor uzate.

Pentru activitatea de de dezmembrare sunteti obligat ca inainte de inceperea acesteia sa aveti autorizatie de mediu, autorizatie care se elibereaza pentru un termen de 5 ani, iar pentru comercializarea de piese auto rezultate din dezmembrare aveti de nevoie de autorizatie emisa de RAR. Conform RAR, pentru eliberarea de autorizatie pentru activitatea de dezmembrare sunt necesare urmatoarele acte: autorizatie de mediu eliberata de catre Agentia locala de protectie a mediului, in conformitate cu prevederile OUG nr. 78/2000 si autorizatie tehnica de functionare eliberata de catre Registrul Auto Roman.
Mai sunt necesare: un aviz de functionare emis de Inspectoratul General al Politiei Romane si o autorizare emisa de Registrul Auto Roman (RAR), care atesta ca persoana care se ocupa propriu-zis de dezmembrari a fost instruita si verificata.

Daca veti cumpara auto avariate pt dezmembrare se cheama ca desfasurati activitatea de valorificare a deseurilor si cred ca veti avea nevoie de un spatiu 5000 mp, platforma betonata, sistem de colectare a apelor uzate, de extragere a uleiului uzat, de colectare a uleiului de frana si acidului de baterie... Va trebui sa aveti incheiate anumite contracte: contract de vidanjare, contract pt preluarea de ulei uzat; pt preluarea sticlei auto; pt preluarea plasticului; pt ignifugare; pt preluare de fier vechi si acumulatori uzati; de preluare anvelope; de preluare filtre aer, motorina, ulei; de salubritate; de etalonare...

Ecologistii afirma ca in RO: nu exista un sistem de colectare pentru deseurile rezultate din dezmembrarea rablelor; nu exista centre de tratare si reciclare a deseurilor de sticla, plastic si materiale textile, exceptie facand numai uleiul de motor si cutia de viteze (cred ca si pt anvelope exista undeva un centru).

Programul "rabla” initiat de Guvernul RO este avantajos pt firme cu acest profil – daca reusiti sa intrati pe aceasta "piata”... Daca nu, oricum puteti castiga cu masini aduse din strainatate...
Va doresc succes, pt ca e o afacere foarte banoasa.

Alte discuții în legătură

Contabilitate dezmembrari ajutor. ioana bondor ioana bondor am o firma noua de dezmembrari auto,cum pot sa inregistrez o masina cumparata pe firma mea de la o persoana fizica,masina nu a fost imatriculata in tara,eu o ... (vezi toată discuția)
Evidenta deseurilor - ulei uzat ContSters15714 ContSters15714 Buna ziua Lucrez la un service auto si as vrea sa pun cateva intrebari legat de evidenta deseurilor: 1. Este legal ca, societatea sa foloseasca uleiul ... (vezi toată discuția)
Dezmembrari auto catalinliviu catalinliviu am inceput de curand activitatea in cadrul unei firme care se ocupa cu dezmembrari auto. suntem la inceput de activitate si as vrea sa stiu de unde pot procura ... (vezi toată discuția)