Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Buna ziua.Am sa va expun pe scurt situatia in care ma aflu.
Sotia mea are in aprilie un an de cand a plecat de acasa,deschizand un proces de divort dupa o luna de la plecare.Avem o fetita de 9 ani,fetita a mers cu ea.
Motivul divortului-nepotrivire de caracter.
Sotia are 35 ani.In acest timp si-a facut un prieten care are 17 ani...In ianuarie procesul s-a suspendat din cauza neglijentei sotiei de a se prezenta la termenele de judecata.
Astazi m-a sunat si mi-a zis ca i-a iesit un test de sarcina pozitiv,si e foarte bucuroasa,vrea sa pastreze copilul.
Cu siguranta eu nu pot fi tatal copilului.Tatal lui este tanarul cu care are relatia de care v-am zis.
Intrebari.
1.Ce as putea face pentru a nega paternitatea copilului.
2.Este motiv de divort situatia care e prezentata?
3.Ce sanse as avea pentru a primi custodia fetitei mele.
4.Care e urmatorul pas pe care ar trebui sa-l fac?
5.daca tatal este minor,avand sub 18 ani cum va fi privita situatia lui ca tata.
Nu stiu daca am fost coerent.Daca aveti nelamuriri va rog sa-mi cereti si vi le dau.
Va multumesc de ajutor.
1.Dupa nasterea minorului daca tatal biologic nu cere stabilirea paternitatii fata de acesta(hotararea putand constitui proba in divort),dvs.aveti dreptul sa contestati paternitatea.