avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am lucrat si nu am fost platit ce pot sa fac
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am lucrat si nu am fost platit ce pot sa fac

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in vederea rezolvarii unei probleme. Am lucrat la o firma timp de 1 luna de zile si nu am primit salar deloc. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Mentionez faptul ca nu am semnat contract. Cum pot sa imi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 26 Octombrie 2013
Buna seara.
In primul rand sa faceti o sesizare la ITM pentru ca firma practica munca la negru.
In aceste conditii nu stiu ce sanse aveti sa recuperati banii munciti, doar sa faceti presiuni asupra angajatorului. Doar Instanta are puterea de a obliga angajatorul sa acorde drepturile salariale, insa trebuie prezentate dovezi ca ati lucrat acolo, perioada si faptul ca nu ati incasat suma cuvenita.
Succes!
Daca fac sesizare la ITM am vreo sansa, macar sa rezolve cei de acolo problema respectiva sa nu mai pateasca si alte persoane ceea ce am patit eu?.
In ce conditii s-a petrecut totul? De ce nu ati semnat contract?
Am mers pe incredere, tot asa de azi pe maine semnam contractul etc etc etc... si timpul a trecut intr-un final cu vreo 3 4 zile inainte de ziua de salar am semnat un contract care nu era inregistrat nu era stampilat nu era semnat de nimeni, doar de mine, dupa care nu am primit niciodata o copie. In momentul cand a venit ziua de salar adica jumatatea lunii nu am primit banii cuveniti, si de atunci tot numai promisiuni, de care m-am cam saturat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
OliviuBogdan, utilizator
Este neplacut, insa vina va apartine de data asta. Contractul se semneaza inainte de inceperea activitatii si angajatorul este obligat sa inmaneze o copie angajatului. Cata vreme nu exista dovezi ca ati lucrat acolo, nimeni nu va poate ajuta, este doar cuvantul d-voastra, impotriva cuvantului angajatorului. Totusi, este bine sa faceti sesizarea la ITM pentru a preveni pe viitor situatii de genul si daca au recurs la astfel de "amagiri" sunt multe sanse sa existe si alte nereguli ce vor fi gasite de inspectorii de la ITM.
Succes!

Sunt si alte persoane in aceasta neplacuta situatie.
Mai jos aveti un link
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salut, am si eu o intrebare legata de incheierea unui contract de munca ! tincadaniel tincadaniel am lucrat la o firma de paza timp de 2 luni,si din cauza unei situatii neplacute provocate de seful de tura,nu m-am mai dus,am fost am predat tinuta,si acum nu ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm gheorghe28 gheorghe28 Buna ziua. Am avut un contract individual de munca de 4 ore, in perioada 26.08.2013 - 09.09.2014. In decizia de incetare a raportului de munca scrie ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! astazi am primit un raspuns la o sesizare depusa la itm in data de 21.05.2015. monika85 monika85 Am depus o sesizare la itm ca nu am fost platit de angajator in perioada 14.05.2012 pana la incetarea contractului de munca, precizez contractul individual de ... (vezi toată discuția)