Buna ziua. Am o intrebare dar pentru a o adresa exista o poveste care trebuie spusa. Pentru ca este destul de lunga am sa o scurtez destul de mult. Mama mea a lucrat la o firma, dupa multi ani de zile, sefa ei a acuzat-o de furt in jurul a 30.000 RON. Pentru a inlatura orice suspiciune, acest lucru nu s-a intamplat. Problema era ca sefa nu putea lua nici o actiune in justitie deoarece era praf pe plan legal cu cifrele companiei ( adica pe inverntarul firmei, suma totala era de 8.000 RON si era clar ca mama nu putea sa faca ceea ce preciza dansa ). Problema este ca s-a ajuns la amenintari si nu s-a oprit acolo. Ideea este ca noi am dat-o in judecata pentru ce ne-a facut si evident ca justita nu a facut dreptate. "Beneficul" dupa acest proces este ca putem recupera suma de judecata. Partea proasta este ca nici avocatul, nici Judecatoria, nici Politia, nici Procuratura nu stie unde sa te trimita sa recuperezi acest bani. Pur si simplu am primit de la Parchet o hartie prin care spune ca avem acest drept. Intrebarea mea este ... de unde pot recupera aceasta suma ?
Daca aveti o hotarare judecatoreasca in care la sfarsit se spune ca trebuie sa va dea cheltuieli de judecata, o investiti cu titlu executoriu si mergeti cu ea la un executor judecatoresc.
Nu ati fost foarte clara: a fost un proces civil, penal...ati solicitat cheltuieli de judecata(avocatul a depus o chitanta, sau dvs ati facut dovada unor cheltuieli?)Mai clar un pic...
Procesul a fost penal. Prim procurorul a hotarat sa fie platite cheltuielile cu avocatul ( cheltuieli pe care noi le-am prezentat cu chitanta ). Mai exact va scriu ceea ce este scris pe dispunere.
Citez: "Admiterea in parte a plangerii formulata de petenta, impotriva ordonantei adoptata in dosarul nr. ...
- Infirmarea solutiei, doar sub aspectul platii cheltuielilor judiciare;
- Obligarea invinuitei la plata sumei de ... catre partea vatamata;
- Mentinerea celorlalte dispozitii ale ordonantei din dosar."
Puteti merge pe civil- cu o actiune in daune-sau pretentii.Fiind izvorate dintr-un proces penal, nu se plateste taxa de timbru.Practic este o recunoastere a pretentiilor pe care le-ati castigat in penal.Si pe urma investiti aceasta sentinta civila si mergeti la executor.O intrebare...nu cumva sunteti inca in termenul de 20 de zile in care invinuita ar mai putea face plangere la judecatoriei impotriva ordonantei procurorului?Trebuie sa curga acest termen....
Ieri a fost ultima zi din cele 20 de zile. Si ca sa inteleg corect, pentru a recupera suma respectiva trebuie sa o dau din nou in judecata in civil ? sa astept verdictul si daca este unul favorabil sa recuperez banii ? sau cum ? pentru sa sincer nu inteleg.