avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cetatean german
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cetatean german

Buna ziua ,


Trebuie sa angajez o persoana cu cetatenie germana care va reprezenta societatea in Germania (are domiciliu in Germania, ii fac CIM cu pasaportul). Aceasta efectiv va sta in Germania si va perfecta niste documente in numele societatii.
Intrebarea mea este - trebuie sa anunt vreo institutie din Romania, sa completez vreun formular, etc?
Sau e suficient sa transmit Revisal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 31 Octombrie 2013
Si mai am o intrebare - cum va aparea pe statul de salarii/ declaratia 112 daca nu am CNP-ul?
Dupa incheierea c.i.m., acesta se completeaza si se transmite in REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
Este cumva nevoie sa ajung la Biroul de Imigrari pentru a obtine autorizatie de munca ? ( in conditiile in care respectivul angajat nu ajunge pe teritoriul Romaniei) Trebuie sa obtin de la ANAF NIF?
Persoanele cu cetatenia unui stat membru UE nu au nevoie de autorizatiaede munca pentru angajarea in Romania.

La I.G.I se va merge doar pentru obtinerea CNP-ului necesar pentru D112.
Am intrat pe site la Inspectorul General ptr Imigrari si nu am gasit nici o informatie cu privire la acest aspect - ci doar pentru acordare de autorizare pentru cetateni UE. Singura sectiune identificata pe site ref la aspectul mai sus prezentat este aici : [ link extern ] .
Am sunat la ei sa intreb si .... nici o sansa .... mi-au trantit sa intru pe site ca ei nu dau informatii la telefon !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
ioanatodi, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean strain office.carmen office.carmen In ce conditii poate o firma sa angajeze un cetatean care are domiciliul in Ungaria? Nu are CNP si actul de identitate este eliberat de autoritatile ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa procedez cu angajat, cetatean maghiar, angajat dar ... veronicam veronicam Cum pot sa procedez cu angajat, cetatean maghiar, angajat dar care nu a prezentat certificatul Certificatul de inregistrare emis de I.G.I. reprezentând ... (vezi toată discuția)