avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termenul in care se contesta si se judeca decizia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termenul in care se contesta si se judeca decizia de concediere

Bine v-am regasit.
In codul muncii decizia de incetare a cim se contesta in termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare.
In legea dialogului social decizia de incetare se contesta in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care s a luat la cunostinta de masura dispusa.
Pana la urma care este termdnul adevarat?
Deasemenea conflictele individuale de munca se judeca cu celeritate (repeziciune), prin urmare nu se vor mai da termene asa de indepartate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 30 Octombrie 2013
Termenul de contestare a unei decizii de incetare a c.i.m. este de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de masura luata, cu exceptia deciziei de sanctionare - inclusiv , desfacerea disciplinara - care se contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.
Art. 211 lit. a din Legea dialogului social a abrogat implicit art.268 alin.1 lit.a C.mun.

Prin derogare de la dispozitiile dreptului comun , Codul Muncii prevede:
Art. 271
(1) Cererile referitoare la soluţionarea conflictelor de muncă se judecă în regim de urgenţă.
(2) Termenele de judecată nu pot fi mai mari de 15 zile.
(3) Procedura de citare a părţilor se consideră legal îndeplinită dacă se realizează cu cel puţin 24 de ore înainte de termenul de judecată.

In practica, aceste termene nu sunt respectate din cauza volumului mare de dosare existent la un complet de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de contestaþie a deciziilor emise de angajator. machis machis În art. 211 litera \"b\" din Lg.62/2011 se prevede faptul că măsurile unilaterale vizând executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie desfacere cim Rentzu Rentzu S-a modificat cumva termenul de 30 de zile de la data comunicarii in care poate fi contestata in instanta o decizie privind desfacerea CIM ? Am auzit o ... (vezi toată discuția)
Contestare in instanta a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 21 dec 2011 trebuiau sa se incheie formalitatile de desfacere a contractului de munca, respectiv sa mi se plateasca ultimele drepturi banesti ce mi ... (vezi toată discuția)