avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire, fotografii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire, fotografii

Sotia fostului sot, tatal copilului meu, ma urmareste si imi face fotografii pe strada, in parc, imi scrie sms-uri jignitoare, e-mailuri cu acelasi continut. Acest lucru tine de cel putin 3 ani. Fostul sot din cate vad nu face nimic sa impiedice asta, ba chiar participa la scandalurile facute de aceasta amuzat. Comportamentul celor doi este unul necorespunzator si fata de copil in timpul vizitelor copilului la tatal sau.
Ce pot sa fac in privinta sotiei fostului sot care ma tot urmareste si ma fotografiaza, filmeaza si jigneste? A ajuns sa ma urmareasca si la serviciu afirmand ea cu scopul de a arata ministrului ca nu muncesc pentru a ma da afara de la serviciu.
Precizare: fostul sot si actuala lui sotie sunt ofiteri de politie, ea fiind in concediu de crestere copil.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2013
marinavanessa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 15:27, 30 Octombrie 2013
Hărţuirea reprezintă "fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte fără drept sau fără un interese legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la trei la şase luni de închisoare sau cu amendă".

Potrivit articolul 208, alineatul 2, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la trei luni de închisoare sau cu amendă, în cazul în care fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

Eu zic ca e cazul sa formulati o plangere penala.
din cate stiu eu, inca nu s-a reglementat hartuirea dar daca mesajele sunt concludente poti incerca o actiune pe amenintare. mai poti cere despagubiri morale pe cale civila .sansele de castig in instanta sunt minime dar merita doar ca sa o deranjezi; avand in vedere profesia lor poti sa faci diverse reclamatii la sectia de politie si la serviciu. nu vei obtine nimic legal dar sigur o pui intr-o situatie jenanta care poate o va face sa renunte.
Multumesc
Art 208, al 2 din ce act nomativ? Cei de la sectie spun ca nu au competenta in hartuire, intrucat aceasta nu mai este prevazuta in codul penal si sa ma adresez instantei pe civil. Cica a ramas hartuirea morala si sexuala la locul de munca.
Am facut astfel de plangeri, la sectia de politie, se pare ca ultima va avea si un rezultat, cred ca amenda pentru tulburarea linistii publice in parc. Am mai facut 2 sesizari catre Corpul de Control al Ministrului MI. Le-am depus cu greu intrucat se apara intre ei.
Hărțuirea este prevăzută de Noul Cod penal. Astfel, momenten nu puteți depune plângere cu această încardare juridică. Încercați pe civil .Dar să dispuneți de dovezi pentru a vă putea dovedi prejudiciul suferit .

Alte discuții în legătură

Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua dacă cineva îmi lasă mesaje cu conotații sexuale ... Dany1803 Dany1803 Buna ziua dacă cineva îmi lasă mesaje cu Conotații sexuale scrise pe mașina la locul de munca poate fi o fapta de hartuire?Si dacă se poate pedepsi dacă ... (vezi toată discuția)
Harțuirea la locul de munca Cristaldo Cristaldo Ce conditii trebuie intrunite ca sa existe hartuire morala la locul de munca? (vezi toată discuția)