avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda sau privare de libertate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda sau privare de libertate?

Zilele trecute am fost intr-un magazin H&M ,am vazut un lantisor dragut l-am luat in cabina l-am probat iar ceasul rau m-a impins sa-l bag in geanta cu toate ca aveam bani sa-l platesc ! La iesire agentul de paza m-a oprit ,controlandu-ma l-a gasit in geanta sub alte produse care le cumparasem din alt magazin ..m-a dus in birou la manager acesta nu a fost de acord sa il platesc( iar eu din cate stiu te pune sa platesc de 3 ori pretul produsului ), a chemat politia ,agentul de paza mi-a spus ca el va scrie in declaratie ca l-am luat din greseala odata cu celelalte produse care le cumparasem din magazinul anterior,am ajuns la politie mi s-au luat amprentele,mi s-au facut poze si apoi am povestit politistului ca aveam si alte produse cumparate din alt magazin si le-am probat si pe acelea ,si ca apoi cand m-am dezbracat colierul era pe scaun si am pus si produsele cumparate anterior si cand am bagat produsele in geanta din greseala am luat si colierul (care avea o valoare de 30 lei ),fara ca eu sa imi dau seama ca il am in posesia mea am plecat, si apoi m-a oprit agentul. Ce se va intampla incontinuare ?cei de la politie mi-au spus ca v-oi venii inapoi la sectie sa dau declaratie si in fata unui procuror..Dar in cat timp credeti ca v-oi primii citatie ? si ce sanctiune credeti ca mi se va aplica ?Amenda administrativa, penala, inchisoare?Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra,de atunci ma macina acest gand si nu pot sa ma concentrez la nimic,ce sa fac?
Aveti antecedente penale?
Daca nu aveti antecedente,probabil se va dispune amenda administrativa
Pe viitor incercati sa nu repetati fapta
Daca l-ati luat din greseala cel mult veti primi o amenda administrativa.
In mod normal nu trebuia nici amenda administrativa daca ar fi asa dar nici sa contestati amenda nu ar fi recomandabil in cazul dvs...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca l-ati luat din greseala cel mult veti primi o amenda administrativa.
In mod normal nu trebuia nici amenda administrativa daca ar fi asa dar nici sa contestati amenda nu ar fi recomandabil in cazul dvs...

..nu a fost din greseala.... ,,iar ceasul rau m-a impins sa-l bag in geanta cu toate ca aveam bani sa-l platesc,,


Depinde si ce rezulta din declaratii si se pare ca rezulta ca...din greseala...

Tot cam aia ar fi treaba in cazul dvs...
Nu am antecedente penale!Deci in cel mai rau caz se poate ajunge la o amenda penala si in cel mai bun la una administrativa?

Alte discuții în legătură

Furt calificat? micutzul_hotz micutzul_hotz buna ziua. am si eu o problema legata de furt.acum o luna m-am dus intr-un supermarket sa imi cumpar o paleta de tenis de masa. am luat una, m-am dus la casa ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt magazin elenafunctionar elenafunctionar In data de 28.11.2013 am cumparat dintr-un magazin o bratara la reducere cu 15.99 ron pentru a o darui cadou. N-am dat importanta si nu m-am uitat ca pe bon ... (vezi toată discuția)