avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Reprezentant fiscal, implicatii si sanctiuni
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Reprezentant fiscal, implicatii si sanctiuni

Care sunt implicatiile si sanctiunile pe care le suporta reprezentantul fiscal in Romania al unei societati din UE, in cazul in care societatea din UE are nereguli in tranzactiile efectuate?
Mai concret: societatea straina, inregistrata in scopuri de tva in Romania,prin reprezentant fiscal are tranzactii cu locul de livrare din Romania, dar in facturare nu se foloseste codul de tva din Romania ci cod de tva din statul apartinator.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicoleta_stan , utilizator 15:06, 4 Noiembrie 2013
Reprezentantul fiscal raspunde la fel ca orice agent economic in cazul in care nu se respecta actele normative.
Buna ziua,

Trebuie sa aveti foarte mare grija, deoarece potrivit punctului 66^1, alineatul 4 din Normele de aplicare ale art.153 din CF, reprezentantul fiscal, după ce a fost acceptat de organul fiscal competent, este angajat, din punctul de vedere al drepturilor și obligaţiilor privind taxa pe valoarea adăugată, pentru toate operaţiunile efectuate în România de persoana impozabilă nestabilită în România atât timp cât durează mandatul său.
De asemenea, potrivit art.151^2, alineatul (7) , persoana care desemnează o altă persoană ca reprezentant fiscal, conform art. 150 alin. (7) şi/sau art. 151 alin. (2), este ţinută răspunzătoare individual şi în solidar pentru plata taxei, împreună cu reprezentantul său fiscal.

Numai bine
Multumesc pentru raspunsuri...
Aveti dreptate, dar raspunderea o avem pentru operatiunile efectuate in Romania, adica cu cod de TVA din Romania...
Buna ziua,

Responsabilitatea este pentru operatiunile efectuate in Romania de compania care s-a inregistrat prin reprezentant fiscal. Faptul ca operatiunile respective sunt efectuate neutilizand codul fiscal emis in acest sens, nu cred ca ar trebui sa atraga responsabilitatea reprezentantului fiscal.
Personal va sugerez totusi sa va retrageti din aceasta calitate, dat fiind aspectele sesizate de dvs. in primul post.

Numai bine

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care este procedura de inregistrare a unei companii ... IordacheClaudiaElena IordacheClaudiaElena Buna ziua, care este procedura de inregistrare a unei companii straine în România numai în scop de TVA? (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari julyana2010 julyana2010 Buna dimineata, Doresc confirmarea conform articolelor din Codul Fiscal prin care PFA-ul trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA pentru serviciile ... (vezi toată discuția)
Tva chic35 chic35 Am un SRL si sunt plătitoare de tva . Se poate face ceva sa nu mai fiu plătitoare de tva . sau trebuie sa mi fac alta firma? (vezi toată discuția)