avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de imprumut bani la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de imprumut bani la notar

Buna. Am o intrebare pentru o prietena, vrea sa imprumute bani de la sora ei, este vorba de o suma de 10.000 euro si vrea sa stie daca se poate face un fel de declaratie la notar ca isi ia angajamentul ca in 24 luni ii innapoiaza. Se poate face o astfel de declaratie?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:57, 5 Noiembrie 2013
Poate sa faca un contract de imprumut la notar sau avocat.
Partile,au dreptul sa incheie contract notarial in care sa prevada clauze asiguratorii
N-ar fi mai bune nişte garanţii reale în locul acelor clauze asigurătorii, despre care, sincer, am convingerea că au acelaşi efect precum acela al unui pahar de apă rece după o foame de cîteva zile.
Corect, 24 de luni e mult, o asigurare materiala ar fi de ajutor.
Se poate face un contract de imprumut fie autentic la notar fie sub semnatura privara avand dara certa data de avocat. Daca faceti autentic puteti cere in garantie un bun imobil, astfel contractul de imprumut va fi unul cu garantie reala imobiliara si se va si inscrie in CF la fel daca se va garanta cu un bun mobil acesta se va inscrie la AEGRM.

Alte discuții în legătură

Conventie Ramona24 Ramona24 Se poate incheia o conventie intre doi frati primul are un credit ipotecar de achitat al doilea se ofera ca lunar sa i vireze o suma de bani intr-un ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)
Procedura inscriere in aegrm a unui contract de imprumut sub semnatura privata geid geid Buna ziua, Doresc sa aflu procedura propriu-zisa de urmat pentru a inscrie in registrul AEGRM a unui contract de imprumut (de consumatie) sub semnatura ... (vezi toată discuția)