avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de imprumut bani la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de imprumut bani la notar

Buna. Am o intrebare pentru o prietena, vrea sa imprumute bani de la sora ei, este vorba de o suma de 10.000 euro si vrea sa stie daca se poate face un fel de declaratie la notar ca isi ia angajamentul ca in 24 luni ii innapoiaza. Se poate face o astfel de declaratie?
Doar o întrebare: dacă fac un contract de împrumut sub semnătură privată, ce anume i-ar împiedica să consimtă la constituirea unui drept de ipotecă?

Chestiune pur teoretică, desigur.
Nimic maestre! Doar economia de timp si spatiu! Adica se face un singur contract care se cheamă Contract de împrumut cu garantie reala imobiliara sau mobiliara. Cum contractele de ipoteca imobiliară se fac sub sanctiunea nulitatii absolute in forma autentica, atunci fiind doi in unul, adica doua contracte între unul singur, d aia am sugerat așa.
Nu cred ca nu ați văzut asemenea contracte autentice....
Bineînţeles că am văzut. În marea lor majoritate sun două în unul: contract de împrumut şi garanţie reală imobiliară.

Ceea ce m-a intrigat a fost formularea daca faceti autentic puteti cere in garantie un bun imobil, care ar putea induce ideea (în mintea cuiva neavizat) că ipoteca ar fi condiţionată de existenţa unui contract de împrumut în formă autentică.

No offence.

:bow:

Ei...dacă așa vi s a părut na ca am clarificat! Uneori din graba , din lipsa de timp ne exprimam mai lacunar sau...lapidar.... Oricum dacă ajungea la notar le rezolva pe amandoua, asta era ideea , dacă vroia sa facă bineinteles un împrumut cu garantie reala imobiliară ...

Stati linistit ca nu mă ofensez așa ușor, asta pe românește ca sa zic așa .....de mi s regateanca.....si mai iute....
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
ContSters250994, utilizator
Cred ca e mai ieftin un contract de ipoteca sub semnatura privata pentru o masina sau ceva de o valoare similara imprumutului.
Nu stiu daca 10000 de euro justifica niste cheltuieli atat de mari cu garantarea. Sau un gaj pe o masina, ma rog, cum li se pare partilor si in functie de nevoile lor.
Cauta un model de contract pe net, fac publicitatea si-l incheie intre ei. Sau chiar autentic, insa la valoarea de 10000 de euro, atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie Ramona24 Ramona24 Se poate incheia o conventie intre doi frati primul are un credit ipotecar de achitat al doilea se ofera ca lunar sa i vireze o suma de bani intr-un ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)
Procedura inscriere in aegrm a unui contract de imprumut sub semnatura privata geid geid Buna ziua, Doresc sa aflu procedura propriu-zisa de urmat pentru a inscrie in registrul AEGRM a unui contract de imprumut (de consumatie) sub semnatura ... (vezi toată discuția)