avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la intretinere

Buna ziua,

va retin atentia cu urmatoarea speta: In luna agust 2011, am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul meu, eu fiind coproprietar al unui imobil din Buzau. In momentul in care am plecat,nu existau datorii aferente intretinerii pentru apartamentul respectiv. Singurul locatar al apartamentului din acel moment a fost fostul meu sot, care a acumulat o datorie de peste 6000 lei, reprezentand intretinere+ penalitati. In luna septembrie 2013, in urma partajului, apartamentul mi-a revenit mie, iar asociatia de proprietari sustine ca datoriile restante revin, sau sunt preluate fara drept de apel , noului proprietar. Este ridicol si strigator la cer: Dumnealor stiu cine a locuit acolo, stiu ca atata vreme cat am fost locatar al imobilului n-am avut datorii catre asociatie, datoriile fiind facute exclusiv in ultimii doi ani, asa cum rezulta din fisele de evidenta ale asociatiei,unde figureaza un singur locatar al imobilului, iar eu stiu ca acele datorii nu le-am facut eu, ci fostul sot, la fel de bine cum stiu si ei, cei de la asociatie. Ce este de facut in acest caz? Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:17, 3 Noiembrie 2013
Dv. sunteti proprietar fara intrerupere, asa incat aceste datorii trebuie sa le platiti.

Faptul ca ele au fost facute cand lipseati dv. din apartament, ramanand totusi proprietar, nu are nicio relevanta pentru asociatie,
Daca vreti sa va recuperati banii pe care va trebui sa-i achitati asociatiei, atunci trebuie sa deschideti proces civil fostului dv. sot.

Dv. nu preluati aceste datorii ca nou proprietar, ci le aveti ca fost si actual proprietar.
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2013
elga50, moderator
Precizati ca aveti calitatea
de coproprietar al unui imobil din Buzau.

Pe cale de consecinta va revin obligatii reciproce de achitat fata de proprietate
Aspectul ca ex sotul coproprietar nu a inteles sa mai achite cotele lunare de intretinere,are o relevanta minora in raport de faptul ca actualmente dvs ati dobandit callitatea de unic proprietar,calitate care va obliga sa achitati toate obligatiile de intretinere
Aveti dreptul sa recuperati sumele cu titlu de restanta,promovand actiune in pretentii impotriva ex sotului responsabil pentru acumularea debitului


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante intretinere Ufff Ufff Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de ... (vezi toată discuția)
Partaj matrimonial lusima lusima Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot si doresc atribiurea apartamentului si sa-i platesc sulta aferenta partii ce-i revine.Eu nu mai locuiesc in acel ... (vezi toată discuția)
Probleme la asociatia de locatari cu imobil cumparat la asociatie tudorco tudorco salut,am cumparat un apartament la licitatie,am schimbat contractul la asociatia de locatari,mi a spus ca nu am nici o problema,dupa o luna ma trezesc cu debit ... (vezi toată discuția)