avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante intretinere

Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de partaj fostul nefiind de acord sa vindem si sa impartim, de cand am plecat din apartament fostul a acumulat datorii la intretinere in valoare de 18000 de lei la inceputul anulyi 2017 asociatia de locatari a dezchis proces de recuperare a datoriilor obtinad hoarare judecatoreasca prin care sun obligata si eu sa coantribui la plata restantelor. Ce pot sa fac ca sa nu platesc aceste datorii care nu-mi apartin?multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 15:24, 17 Aprilie 2017
restantele sunt ale proprietarilor.
Se pare ca amndoi participati la ele.
Daca nu a fost solutionat partajul,inseamna ca figurati drept coproprietar al bunului imobil,
La momentul parasirii imobilului ati fost scoasa de la intretinere ?
Da, nu exisista nici o solutie?
Da am fost scoasa de la intretinere, nu este nici o solutie ca sa nu platesc?
Singura varianta ar fi sa probati in instanta ca dvs nu ati locuit in acel apartament si poate asa instanta sa va acorde ceva clementa, dar, "legea e lege"....
Ma mai gandesc ca poate ex-sotul sa recunoasca in instanta ca DOAR lui ii revin acele cheltuieli si sa si le asume in fata instantei.
Discutati si cu presedintele asociatiei astfel incat sa il aveti si pe el drept martor ca nu dvs ati locuit acolo si poate, asa, cu mai multe probe, instanta sa decida cine trebuie sa plateasca.

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere beatrice3108 beatrice3108 Buna ziua, va retin atentia cu urmatoarea speta: In luna agust 2011, am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fiul meu, eu fiind coproprietar al unui ... (vezi toată discuția)
Debit restant intretinere cristi69vs cristi69vs Divortat, fara partaj, fosta locuieste in apartamentul comun, iar eu in alta localitate de 7 ani. In ziua in care s-a pronuntat instanta pe fond, am aflat de ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere bloc faraonul46 faraonul46 In urma cu 3 ani am divortat si in apartament au ramas fosta sotie cu copiii , eu nu am mai locuit acolo deloc, apartamentul este pe numele amandurora , al meu ... (vezi toată discuția)