avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare economist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare economist

Buna ziua,
Sunt angajata la o institutie de stat pe postul de economist debutant cf O10/2008 (post unic) din data de 01.03.2013. Va rog sa ma lamuriti daca se poate trece dupa 6 luni la alt grad sau daca pot fi promovata si cum anume se face promovarea avand in vedere faptul ca ocup un post unic. Sunt incadrata pe studii superioare iar in anul 2013 iulie am absolvit master Expertiza contabila si audit-are vre-o legatura pot primi vreo marire?
Cel mai recent răspuns: criselen , utilizator 12:26, 5 Noiembrie 2013
Cred ca cel mai bine va pot lamuri cei din institutia unde lucrati.
HG nr.286/2011
Art. 41. — (1) Prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad, o treapta profesionala sau functie superior/superioara.
(2) Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant sau temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen.
Art. 42. — Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se aproba prin act administrativ al ordonatorului principal de credite.

adolfinapop a scris:

Cred ca cel mai bine va pot lamuri cei din institutia unde lucrati.



daca ar vrea sa ma lamureasca .....
Puteti merge la ei si sa le aratati legislatia in materie .
pai nu mi se pare normal sa mai dau examen odata ce eu am dat examen pt postul de economist, doar ca m-au incadrat la nivel mediu in functie de vechime si experienta(desi aveam vechime pt ca sunt angajata din 07.01.2009 doar ca nu incadrata pe post dar cu act aditional la CM care atesta munca pe care o depun) .Normal mi s-ar fi parut ca dupa 6 luni sa nu mai fiu debutant numai ca, cum la noi toate modificarile se fac intai in statul de functii si apoi aprobat de ordonatorul principal de credite; adica acum in dec. la propunerea statului de functii sa se faca modificarea din debutant in urmatorul grad, sa se aprobe de ordonator si apoi sa fiu avansata. si la fel la fiecare sfarsit de an pt ca acele grade reprezinta vechimea si experienta in domeniu, doar ca nu stiu exact ce acte normative imi dau acest drept. Conducerea unitatii mi-a spus ca doar dupa 2 ani pot primi o avansare dar nu mi-au specificat temeiul legal pt ca fie nu-l stiu fie nu exista.

Alte discuții în legătură

Avansare in grad personal contractual cristinacarina cristinacarina In cazul unui post de inspector de specialitate debutant, in ce grad imediat superior poate fi transformat?Trebuie parcurse toate etapele, adica transformare ... (vezi toată discuția)
Modificarea incadrarii functiei MaryK MaryK Buna seara! Imi desfasor activitatea intr-un serviciu de resurse umane si in urma cu x ani, am obtinut licenta in stiinte economice. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Promovare rapida personal contractual viorica1963 viorica1963 un referent cu studii superioare incadrat pe post cu studii medii poate solicita transformarea postului in studii superioare ? Daca da, in ce conditii ? (vezi toată discuția)