avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retragere oferta angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retragere oferta angajare

Buna ziua,

va rog sa-mi dati si mie un sfat despre ce as putea face in situatia in care un angajator si-a retras oferta de angajare. Concret, am participat la un interviu de angajare apoi am primit pe mail oferta de angajare, cu toate datele: tipul contractlui de munca, salariul oferit, conditiile de lucru si mentiunea" prin semnarea si restituirea catre noi a unui exemplar al acestei oferte consideram ca am stabilit o relatie oficiala". Am trimis , pe mail, catre firma acceptul meu impreuna cu documentele cerute si, la cateva zile, am primit un telefon de la angajator in care mi se spune ca sunt nevoiti sa retraga oferta de angajare intrucat ei au un sistem de verificare interna si nu au obtinut recmandari tocmai bune despre mine. Precizez ca niciodata nu am avut sanctiuni la locurile de munca anterioare si nu mi s-a desfacut niciodata contractul de munca din cauza mea. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 4 Noiembrie 2013
Retragerea ofertei de muncă, în situaţia în care aceasta a fost deja acceptată de candidat, are consecinţe exclusiv de ordin patrimonial asupra unui angajator, în sensul că acesta va fi obligat să suporte consecinţele retragerii intempestive şi o eventuala plată de daune interese.

Persoana in cauza poate solicita în instanţă angajatorului care şi-a retras intempestiv oferta de muncă repararea integrală a prejudiciilor directe şi indirecte cauzate de retragerea acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator neserios goga21 goga21 In urma unui anunt ptr.angajare afisat la ajofm, am luat legatura cu persoana de contact din respectiva oferta care m-a interesat spunindumi-se sa fac toate ... (vezi toată discuția)
Oferta de munca JulianCarax22 JulianCarax22 Buna ziua! Poate angajatorul sa-si retraga oferta de munca? Am avut un interviu la o companie si, la doua zile dupa, am fost contactat cu un feedback ... (vezi toată discuția)
Retragere oferta de angajare smeagull smeagull Buna ziua si Un an nou fericit! Angajatorul doreste sa retraga o ofera de angajare pentru care inca nu a fost incheiat cim. Credeti ca aceasta retragere ... (vezi toată discuția)