avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta de Munca

Buna ziua!

Poate angajatorul sa-si retraga oferta de munca?

Am avut un interviu la o companie si, la doua zile dupa, am fost contactat cu un feedback pozitiv. Mi-au trimis pe email ,,Informare in vederea angajarii". Mi-au cerut sa o semnez si sa le-o trimit inapoi pe mail. Apoi am inceput sa strang documentele necesare angajarii si sa le trimit pe rand persoanei de la HR. Problema este ca de cateva zile persoana respectiva nu mi-a mai raspuns la mail-uri.

Intrebarea mea este: poate angajatorul dintr-un motiv sau altul sa-si retraga oferta si sa nu-mi mai raspunda la mail-uri? (mentionez ca intr-un apel telefonic mi-au spus ca pot sa si demisionez, pentru ca in act ei au trecut deja data de incepere)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 2 Martie 2021
Oferta de munca nu are valoare juridica, decat sub aspectul indeplinirii de catre angajator a obligatiei de informare a dv, anterior semnarii cim.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

".... retragerea ofertei de muncă, în situaţia în care aceasta a fost deja acceptată de candidat, are consecinţe exclusiv de ordin material asupra angajatorului, în sensul că acesta va fi obligat să suporte consecinţele retragerii intempestive şi o eventuala plată de daune interese."
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta angajare Morticia Adams Morticia Adams Recent am fost contactata de o firma de recrutare pt un post in vanzari, domeniul IT. Dupa lungi discutii am fost programata la un interviu cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa știu ce se poate face in cazul in care ... Cornelia1221@gmail.com Cornelia1221@gmail.com Buna ziua, Doresc sa știu ce se poate face in cazul in care un angajator își retrage ( nu mai onorează) oferta de angajare făcută unui potențial ... (vezi toată discuția)
Oferta nerespectata RodicaSI RodicaSI Buna ziua. Va rog frumos să îmi spuneți dacă este legal ca un angajator sa renunțe la procesul de angajare dupa doua zile de la transmiterea ofertei de ... (vezi toată discuția)