avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru o persoana decedata?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru o persoana decedata?

Buna ziua.
Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile cei de la Kruk ne trimit acasa notificari de plata pt suma de 120 mil. L-am trimis de 3 ori prin fax certificatul de deces al tatalui.
Astazi am primit de la Kruk o notificare ii spuneau tatalui meu (decedat) ca se va recurge la executare silita.
Ce se poate intampla? Eu si mama nu am stiut de acest credit de salarii. Mama a fost la BRD pt a i se oferi mai multe informatii dar nu au discutata cu ea deoarece nu este ea titlarul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:38, 8 Noiembrie 2013
Succesiunea de pe urma tatalui ati dezbatut-o ?
In cadrul acestei dezbateri succesorale ati acceptat succesiunea pur si simplu ?
Nu am facut succesiunea.Am acceptat-o pur si simplu.Specific ca apartametul pe care il avem este pe numele tatalui.
Va multumesc!
Cei de la Brd au vandut creanta celor de la Kruk, daca nu ati fi trimis nimic celor de la Kruk puteati astepta 3 ani si se prescria datoria dar asa ati intrerupt prescriptia si daca cei de la Kruk sunt destepti se indreapta asupra dvs si mamei ca mostenitori de drept al debitorului !Ati incercat sa vorbiti cu cei de la Kruk ca sa le platiti datoria?
Eu le-am trimis doar certificatul de deces al tatalui.....asa cum mi-au cerut cei de la Kruk printr-o discutie la telefon acum 2 ani.
Eu si mama nu putem cadea la o intelegere in privinta platii, avand in vedere ca nici cei de la BRD nici cei de la Kruk nu vor sa ne ofere informatii cu privire la creditul de salarii deoarece nu suntem titulare.
Nu mi se pare corect sa nu imi oferi informatii privind contractul semnat de tatal meu (decedat) si BRD dar sa ai pretentia ca eu sa platesc ceva de care eu nu stiu..si nici nu imi faci dovada ca exista.
Poate ca ar fi cazul sa le solicitati in scris aceste informatii .....
Pe de alta parte, atata vreme cat nu ati dezbatut succesiunea si nu sunteti acceptanti in temeiul unui CM ... nici Kruk nu poate invoca calitatea dvs. de succesor al defunctului debitor cedat.
Sunteti intr-o dilema ... daca dezbateti succesiunea si deveniti acceptant pur si simplu .... acceptati si pasivul succesoral. Daca nu o acceptati debitul creste ... si fortati Kruk sa faca demersurile (si cheltuielile) pentru dezbaterea succesiunii (ceea ce nu prea cred ca vor sa faca).
Decesului autorului dvs. (in lipsa CM) nu face decat dovada ca aveti vocatie succesorala.. nu ca ati acceptat si succesiunea si ca puteti fi tinuti raspunzatori pentru datoriile defunctului.

Alte discuții în legătură

Mostenire datorie sot decedat? iuliacrissy iuliacrissy Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a ... (vezi toată discuția)
Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)