avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import Sampon si Cosmetice Australia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import Sampon si Cosmetice Australia

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu daca pentru importul de produse cosmetice din Australia se platesc taxe vamale (altele in afara de TVA).
Mentionez ca doresc sa deschid o firma si sa import sampoane.
Ce autorizatii sunt necesare, ce declaratii se depun, am nevoie de Autorizatie de punere pe piata daca acest producator are deja sampoane pe piata din Romania?

Am verificat pe TARIC si nu apar alte taxe vamale.

Singurul lucru de care stiu ca este 100% obligatoriu este traducerea prospectului/etichetei in cadrul unei societati de traduceri autorizate, care ofera apostila.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:04, 12 Februarie 2014
Pt ue nu exista taxe. Doar daca importati (din afara ue)
Avize suplimentare nu trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import produse cosmetice filipine iclaudia19 iclaudia19 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca pentru importul de produse cosmetice(sampon/balsam/ulei par) din Filipine se platesc taxe vamale (altele in afara de ... (vezi toată discuția)
Certificat de conformitate CristiSLK CristiSLK Buna seara. Am si eu o nelamurire: Vreau sa import de la o firma din UK cosmetice fabricate in UE printr-un SRL. Am intrebat mai multi furnizori de ... (vezi toată discuția)
Avize necesare import produse cosmetice non ue ancaodagescu ancaodagescu Buna ziua, Vreau sa incep sa import produse cosmetice 100% naturale si uleiuri esentiale care pot fi si consumate, din afara UE. Am nevoie de ceva avize si ... (vezi toată discuția)