avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc
si...taxa platita in 2012 se mai poate recupera in 2013?
Dupa depunerea actiunii in instanta pentru recuperarea taxei auto am primit urmatorul raspuns: "refuz solutionare cerere TAXA POLUARE". Ce inseamna acest lucru? Nu este admisa actiunea? Se mai precizeaza ca trebuie depuse pana la 24 ianuarie urmatoarele documente:chitanta in original de achitare a taxei judiciare de timbru si un timbru judiciar de 0,3 lei.
Fiti mai clar(a) . Eu nu cred ca instanta v-a trimis asfel de raspuns ci AFP-ul vizat de dumneavoastra in actiune. Cu alte cuvinte, ceea ce ati primit poate fi intampinarea paratei.
Admiterea sau respingerea actiunii este hotarata si motivata numai de instanta.
Depuneti la tribunal cele ce vi se cer si dupa aceea vedeti ce se intampla la urmatorul termen si... mult scucces (pe care eu il vad ca si sigur)!
rosu gheorghe a scris:

Fiti mai clar(a) . Eu nu cred ca instanta v-a trimis asfel de raspuns ci AFP-ul vizat de dumneavoastra in actiune. Cu alte cuvinte, ceea ce ati primit poate fi intampinarea paratei.
Admiterea sau respingerea actiunii este hotarata si motivata numai de instanta.
Depuneti la tribunal cele ce vi se cer si dupa aceea vedeti ce se intampla la urmatorul termen si... mult scucces (pe care eu il vad ca si sigur)!


Am depus dosarul in 27 decembrie 2012 si am primit citatie pentru prima infatisare pentru data de 29 ianuarie 2013. Pe site-ul tribunalului Dambovita se mentioneaza "refuz solutionare cerere TAXA POLUARE", dar, totodata am primit o instiintare pe care scrie aceeasi formula si mi se cere sa depun chitanta in original si un timbru judiciar.
Daca am cerut judecarea in lipsa, tot voi fi citata la termenele de judecata?
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Buna ziua.

Am depus in noiembrie 2012 un dosar la Tribunalul Bucuresti pentru recuperarea taxei auto platita in 2008. Mi s-a dat primul termen in luna decembrie a aceluiasi an, infatisare la care am primit intampinarile celor de la administratia financiara. Al doilea termen a fost pe data de 23.01.2013, adica ieri, zi in care nu am fost la tribunal (am cerut sa se judece in lipsa). Am intrat pe portalul instantelor de judecata si am vazut ca s-a admis in parte cererea si s-a dat solutia:

"Solutie: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a AFP sector 4 . Admite acţiunea în parte. Obligă pârâta Administraţia Finanţelor Publice Sector 4 la restituirea către reclamant a sumei de ... lei reprezentând taxă de poluare. Respinge obligarea la dobânda legala. Obliga parata AFP sector 4 la plata către reclamant a sumei de 4,3 lei reprezentant chel-tuieli de judecata. Admite cererea pârâtei de chemare în garanţie a Administraţiei Fondului pentru Mediu. Obligă Administraţia Fondului Pentru Mediu la restituirea către Administraţia Finanţelor Publice Sector 4 a sumei de ... lei reprezentând taxă de poluare. Cu recurs, în 15 zile de la comunicare."

Din ce am citit si din ce am auzit, toti cei care si-au recuperat aceasta taxa, si-au recuperat si dobanda fiscala aferenta perioadei de la momentul platii taxei pana la momentul castigarii procesului. Nu am la indemana motivarea deoarece am inteles ca dureaza 45 zile pana se redacteaza, perioada dupa care se poate face recurs. As fi interesat daca a mai patit cineva sa nu i se admita obligarea platii dobanzii fiscale?
In cazul in care as vrea sa fac recurs si sa contest faptul ca au respins aceasta cerere de restituire a dobanzii as risca prea mult? Exista de fapt o astfel de alternativa?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare 2011 m78 m78 buna sunt interesat sa-mi aduc o masina din germaia si cum taxa de poluare 2011 a crescut f mult , as dori sa stiu ce sanse am sa castig un eventual ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto masina noua renault renault Buna ziua. In luna mai am inmatriculat o masina noua, cumparata din Romania, platind taxa de poluare. Inteleg ca taxa ar putea fi recuperata de la stat. Ma ... (vezi toată discuția)