avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte necesare pentru somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte necesare pentru somaj tehnic

Buna ziua. V-as ruga sa -mi spuneti ce acte trebuiesc intocmite de catre angajator pentru somaj tehnic. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionitza Violeta , utilizator 11:14, 1 Aprilie 2009
Somajul 'tehnic' reprezinta intreruperea activitatiii angajatorului perioada in care salariatii vor primi o indemnizatie de 75 % din salariul de baza
ART. 53 Codul muncii
(1) Pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului salariatii beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.
(2) Pe durata intreruperii temporare prevazute la alin. (1) salariatii se vor afla la dispozitia angajatorului, acesta avand oricand posibilitatea sa dispuna reinceperea activitatii.
In aceasta sectiune s-a mai raspuns la aceasta intrebare.
1. Conducerea (AGA sau Administratorul) emite o hotarare sau o decizie prin care se spune ca datorita urmatoarelor motive ..... se suspenda activitatea unitatii (a sectoarelor...) pe o perioada de ..., de la ... pana la... conform art.52(1) lit.d). Pe aceasta perioada se aplica prevederi;le art.53 din Codul muncii.
2. Se intocmesc deciziile de suspendare a CIM si se inregistreaza la ITM.
3. Dupa ce a trecut suspendarea se fac decizii de reluare a activitatii, in baza aceluiasi CIM si se inregistreza si acestea la ITM.
multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi va rog ce acte sunt necesare sa intocmeasaca un inspector resurse umane la trimiterea in somaj tehnic a unor angajati?cum ar trebuii intocmita ... (vezi toată discuția)
Urgent contributii somaj tehnic marinamarilena marinamarilena am depus la ITM documentatia necesara pentru somaj tehnic , conf, OUG 28/2009, adica scutite d plata contributiilor la buget, atat pentru angajator cat si ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? ghemotoc28 ghemotoc28 Buna ziua, In data de 18.08 m-am angajat la o firma din Is incepand cu 01.11 mi-au desfacut contractul de munca cu art.52 am adrepul la somaj?? (vezi toată discuția)