avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent contributii somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent contributii somaj tehnic

am depus la ITM documentatia necesara pentru somaj tehnic , conf, OUG 28/2009, adica scutite d plata contributiilor la buget, atat pentru angajator cat si pentru angajati.In aceasta perioada ii platesc cu 75%.Ce anume trebuie sa trec in declaratiile 100 si 102, declaratiile de CAS, sanatate sau somaj?
Cel mai recent răspuns: anca55 , utilizator 10:41, 2 Noiembrie 2009
Potrivit OUG nr. 28/2009, scutirea se aplica in cazul urmatoarelor contributii: contributia de asigurari sociale, contributia de asigurari pentru somaj, contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, contributia pentru asigurari sociale de sanatate, inclusiv contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate datorate atat de angajatori, cat si de salariatii care beneficiaza de indemnizatia de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.
Totodata, indemnizatia de minim 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, de care beneficiaza salariatii pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului, nu va fi inclusa in veniturile salariale si nu va fi impozabila, pentru o perioada de cel mult 3 luni in anul 2009.

Din raspunsurile date de la asistenta contribuabili sumele care trebuie trecute in declaratiile 100 si 102 trebuie sa fie pe 0 pentru contributiile scutite.acelasi lucru si pentru celalalte declaratii.
In plus , trebuie sa aveti un dosar prin care sa demonstrati ca at beneficiat de OUG28/2009
Am si eu doua intrebarei si anume:
- in afara de deciziile de suspendare ale angajatilor si de notificarea catre ITM, se mai depune si altceva pentru a beneficia de prevederile OUG 28/2009?
- referitor la raspunsul de mai sus, in ca anume consta acel dosar (prin care se demonstreaza ca am beneficiat de OUG 28/2009)?

Multumesc.
1)Nu mai trebuie depus nimic.
2)In dosar trebuie sa aveti hotararea la nivelul conducerii prin care se suspenda activitatea , deciziile de suspendare a angajatilor.
Contributia ITM (de 0.75% in cazul meu) se aplica la indemnizatia de 75% somaj tehnic? Stie cineva?
Deci, se aplica 0.75% contr ITM la valoarea bruta a indemnizatiei 75%.
Este singura contributie care nu apare in OUG 28/2009.

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic va rog raspuns urgent marcu_elena2000 marcu_elena2000 Institutia la care lucrez si anume Termoelectrica,doreste sa ne trimita in somaj tehnic fara suspendarea CIM,conform Codului Muncii zic ei,deci cu plata a ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters74221 ContSters74221 spuneti-mi va rog ce acte sunt necesare sa intocmeasaca un inspector resurse umane la trimiterea in somaj tehnic a unor angajati?cum ar trebuii intocmita ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate CVASI CVASI 1. In cazul suspendarii activitatii este de ajuns depunerea unui act aditional la ITM cu suspendarea ctr. de munca a salariatului sau trebuie facuta decizie de ... (vezi toată discuția)